Haberler

Malatya'da 1 Mayıs Kutlamaları

Malatya Polisi, 1 Mayıs Kutlamalarının Yapıldığı Miting Alanına Giren Vatandaşlara Karanfil Dağıttı.

Malatya polisi, 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı miting alanına giren vatandaşlara karanfil dağıttı.

Türk-İş ve KESK'in organize ettiği 1 Mayıs mitingi, Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağında gerçekleştirildi. Sol partiler ve sol sivil toplum örgütlerinin destek verdiği mitingde konuşmalar yapıldı, halaylar çekildi ve konser verildi.

Mitingde konuşan Türk İş Malatya Temsilcisi Servet Akbudak, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesini istediklerini belirterek Türkiye'deki sıkıntılardan söz etti. Türkiye'nin IMF'nin talepleri doğrultusunda yönetildiğini ileri süren Akbudak, "ABD'nin emperyalist politikalarına 'Artık yeter' demeliyiz. 'Çifte standarda hayır' diyoruz. Adalet, herkese demokrasi, sosyal barış ve insanca yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

KESK adına bir açıklama yapan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, 166 ülkede 1 Mayıs'ın tatil olduğunu belirterek emekçiler olarak Türkiye'de de 1 Mayıs gününün tatil ilan edilmesini beklediklerini ifade etti.

Konuşmalardan sonra davul zurna eşliğinde halay çekildi, konser verildi.

Bu arada, miting alanına giren vatandaşlara polis karanfil verirken, Malatya'da tanınan Mercedes Kadir de yürüyüşe renk kattı.

(NA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title