Haberler

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Bir İlk Daha

Güncelleme:

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ve bölgede ilk olan bir merkez daha açılıyor.

Büyükşehir statüsünden önce İl Belediyesi iken Basın Yayın Müdürü olarak görev yapan merhum Cemal Aslan'ın adını taşıyan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi, 4-7 yaş aralığındaki çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sağlayacak.

Koyunoğlu Mahallesi'nde inşa edilerek hazırlanan Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi ile çocukların sportif etkinliklerle kendilerini ifade etmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor. Merkez, çocukların fiziksel olarak kemik ve kas yapılarının güçlenmesine dönük sportif çalışmalar yaptırarak sinir–kas koordinasyonlarının gelişmesini sağlayacak. Sosyal olarak da özgüven ve karar verebilme becerisinin artmasına yönelik kazanımlar edindirecek.
Temel Beceri ve Eğitim Merkezi, 17 Şubat günü düzenlenecek açılış töreniyle hizmete başlayacak.

Başkan Çakır: Merkez, 2 önemli özelliğe sahip

Temel Beceri ve Eğitim Merkezi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu merkezin 2 önemli özelliğe sahip olduğunu söyledi. Başkan Çakır, "Temel Beceri ve Eğitim Merkezimiz, Malatya'da 4-7 yaş grubu çocukların fiziksel ve sosyal gelişimine yönelik yapılan ilk tesis olma özelliği taşıyor. Bu özelliğinin yanı sıra daha önce Belediyemiz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü iken vefat eden merhum Cemal Aslan'ın ismini taşıması. Belediyemiz'e önemli katkılar sunan merhum Cemal Aslan'a Belediyemiz tarafından gösterilen bir vefa örneği olarak bu merkeze Belediye Meclis kararıyla 'Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi' ismi verildi. Ben bu vesile ile merhum Cemal Aslan'ı tekrar rahmetle anarken, merkezimizin çocuklarımıza ve Malatyamız'a hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Çakır Cemal Aslan Koyunoğlu Malatya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title