Haberler

Nihal Salda'nın İlk Albümü 'Reva'

Nihal Salda'nın ilk albümü 'Reva' Ada Müzik'ten çıktı.

Albümde Eda - Metin Özülkü, İlyas Keçeci, Meltem Taşkıran gibi isimlerin eserleri ile Hüsnü Şenlendirici gibi usta müzisyenlerin emekleri var.

Genç sanatçı Nihal Salda 2009 yılında 'Rengahenk Türküler – Karadut' serisinde seslendirdiği 'Kırmızı Buğday' türküsüyle dikkatleri üzerine çekmişti. Sanatçı şimdi ilk albümü "Reva" müzikseverlerle buluşuyor.

'Reva'da birbirinden güzel Ege, Orta Anadolu ve Trakya bölgesine ait türküler var.

Karadeniz'den esen deli rüzgar Ersan ÖZCAN'dan 'YOROZ*'

Karadeniz'in genç ve yeni sesi Ersan Özcan'ın Karadeniz müziğinden oluşan ilk albümü 'Yoroz' Ada Müzik'ten yayınlandı.

Ersan Özcan'ı konserlerinden ve 'Doğa İçin Çal' projesinde sergilediği performansla tanıyor müzikseverler. Özcan, ilk albümünde doğduğu toprakların yani Karadeniz'in müziğini sunuyor dinleyenlere. Genç sanatçı yaptığı araştırmaları bu albümde müzikle ve yorumuyla buluşturuyor.

Usta sanatçı Fuat Saka, bu albümde söz ve müziği kendi imzasını taşıyan 'Göç Türküsü'nü hediye etti. Ayrıca Saka'nın bu şarkıda Ersan Özcan'la yaptığı düeti dinleyenler için hoş bir sürpriz olarak yer alıyor.

Prodüktörlüğünü Ersan Özcan'ın yaptığı albümün kayıtları Stüdyo Palamutbükü'nde, mix ve editig Fuat Saka-Zafer Karayazgan, masterig ise Ada Stüdyosu'nda yapıldı.

Ersan Özcan'ın fotoğrafları Fırat Çavaş, doğa fotoğrafları Yakup Eyüp'e ait. Albümün grafik tasarım ise Ceylan Özdemir tarafından yapıldı.

Albümde dördü anonim ('Mahalle', 'Trabzondur Yolumuz', 'Gemiler Giresune', 'Şu Tonyanın Başına') toplam dokuz eser var. Ayrıca Ziynet Sönmez'e ait 'Ander Sevdaluk', Fuat Saka'ya ait 'Göç Türküsü', Hüseyin Köse' ye ait 'Hadi Yavrum Ormana', Fahrettin Dilaver'e ait 'Esti Zigana Dağı', söz'ü Mustafa İlhan'a müziği ise İlyas Parlak'a ait olan 'Maçka'dan Gel' adlı eserler de yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Metin Özülkü Karadeniz Fuat Saka Salda Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title