Haberler

Hulusi Tunca... ÖLÜMÜNÜN 4. YILINDA SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ...

Güncelleme:

Magazinkolik’in yayın hayatına başladığından sonsuzluğa uğurlanışına kadar tam 11 yıl “Başyazar” sıfatıyla köşe yazıları yazan yarım asırlık gazeteci ve araştırmacı Hulusi Tunca’nın bugün 4. Ölüm yıldönümü…

2019 yılında hayatını kaybeden ve arkasında birçok eser bırakan "Ustamız" Hulusi Tunca'nın biricik kızı Ecem Naz Tunca babasının 4. Ölüm yıldönümünde duygusal bir paylaşım yaptı…

İşte o paylaşım;

Oysa özlemek, sonunda kavuştuğunu bildiğinde güzel değil midir?

Bir Sezai Karakoç şiiri gibi "Zaman ne de çabuk geçiyor." Ben anladım ki zaman hiç bir şeyi iyileştirmiyor, belki de geçmiyor bile bizim için. Sadece yokluğunla nasıl başedebileceğini öğretiyor.

Bugün seni kaybettiğim gün.. Biraz daha fazla hüzün kokan, daha çok acıtan ve sancıtan gün bugün…

Neden mahkum ediliyoruz en güzel anılarda, anılarla yaşamaya? Daha kaç günüm kulaklarımdan sesinin silinmesinin korkusuyla geçecek? Daha ne kadar yarım geçecek ömrüm? Ne olursa olsun bıkmayacağım sanırım sana yazmaya, sana daha çok anılar biriktirmeye..

En güzel anılarımızdan birtanesi.. 18. Yaş günüm geldi aklıma. Bir baba, bir öğretmen, bir gazeteci, bir yazardan duyabileceğim en anlamlı sözler.. Gözlerimin içine bakıp, ellerim avuçlarının arasında bir bir birlikte yapacağımız planları anlattın bana.. Can kulağıyla, elimden tutup parka götürmüş bir kız çocuğu gibi göz bebeklerim büyüyerek ağzım kulaklarımda, senden dökülecek kelimeleri bekliyordum..

"Doktor olmak istedim, puanım yetmedi… Müzisyen olmayı aklımın ucundan bile geçirmedim ama müzik sayesinde gazeteci oldum… Bu meslek öyle bir meslek ki balım, bilmeyen bilmez.. Bayram, pazar bilemezsin.. Hasta olsan yatamazsın.. Çocuğun doğsa göremezsin.. Öyle bir meslek ki kızım.. Önce okulunu bitir, sonra da doğru bildiğin yolda, emin adımlarla, hiçbir kişi ya da kuruluşa ödün vermeden, boyun eğmeden, hiç bir tehdide aldırmadan sadece ve sadece doğruları yazarak, kalemini yalnızca doğrudan ve gerçek emekçiden yana kullanarak yürü kızım.. 45 yıl onurla ve şerefle taşıdığım bayrağımı sana teslim ediyorum.. Yolun ve bahtın açık olsun Ecem Nazım.. "

Sen bu sözlerle doğum günüm de bana en büyük hediyeyi vermiştin zaten. Senin kızın olmam, arkamda dağ gibi durman bugün buradaysam eğer senin sayende! Ben okulumu bitirdim, bayrağını senden teslim aldım, hala var olduğun inancıyla senin izinden, senin kaleminden ve senin doğrularından sapmadan bu yola devam ediyorum. Ne de olsa et tırnaktan ayrılmazmış..

Seni çok özledim..

Seni çok seviyorum babam!

Usta Gazeteci Hulusi Tunca ölüm yıldönümünde anılıyor.

2019 yılında hayatını kaybeden, ardında çok sayıda kitap, yüzlerce başarı ve unutulmaz anılar bırakan Hulusi Tunca sonsuz yaşamının 4. Yılında ailesi ve dostlarının katıldığı törende dualarla hatırlamıyor.

Gazetecilik mesleğine 50 Yılını veren Hulusi Tunca'nın yetiştirdiği meslektaşları bugün de minnetlerini çalışmalarıyla ortaya koymaktadır.

Döneminin en iyisi olan Hey Dergisi'nde meslek hayatının en değerli yıllarını getiren Gazeteci – Yazar Hulusi Tunca Milliyet, Hürriyet, Star gibi önde gelen gazetelerde çalışmalarını sürdürmüş.70li ve 80li yıllara ait geniş bir bilgi yelpazesini, Yetmişler ve Seksenler, Hey Gidi Günler kitaplarında, yakın dostu Barış Manço'yu anlattığı Uzun Saçlı Dev Adam kitabını okurlarıyla buluşturmuştur. 'En büyük hazinem' diye adlandırdığı kızı Ecem Naz Tunca baba mesleğini sürdürürken, halen baskısı devam eden Hulusi Tunca kitaplarını sunmanın heyecanını yaşıyor.

Yıldönümünde değerli Gazeteci-Yazar Hulusi Tunca'yı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Dualarla Karadervişağa Çarşı Camii" nde OKUTACAĞIMIZ MEVLİD-İ ŞERİFE TÜM DOST VE SEVENLERİNİ BEKLİYORUZ.

Kaynak: Magazinkolik / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title