Haberler

Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti

Güncelleme:

Dün hayatını kaybeden Yıldız Kenter'in konservatuvarda sınıf arkadaşı olan tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti. 92 yaşındaki Birsel'in ölüm haberini ise Devlet Tiyatroları duyurdu.

Usta oyuncu Yıldır Kenter'in ölümünün ardından duayen isim Jale Birsel'den de kötü haber geldi. Bir süredir hasta olan Jale Birsel, 92 yaşında yaşamını yitirdi.

BAKIMEVİNDE HAYATINI KAYBETTİ

92 yaşındaki Jale Birsel, geçtiğimiz ay yakalandığı zatürreden kurtulamayarak hayata veda etti. Jale Birsel'in İzmir Çiğli'de bir bakımaevinde yaşama gözlerini yumduğu ortaya çıktı.

Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti

KÖTÜ HABERİ DEVLET TİYATROLARI DUYURDU

Jale Birsel'in vefat haberini duyuran Devlet Tiyatroları şu mesajı yayınladı; "Kurumumuz emekli oyuncularından ve Türk tiyatromuzun değerli ismi Jale Birsel'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybetti

AYNI SINIFTALARDI

Öte yandan Jale Birsel, dün akşam hayatını kaybeden Yıldız Kenter ile konservatuvarda aynı sınıftaydı. Birsel'in 38 yıl evli kaldığı eşi Salah Birsel, 1999 yılında vefat etmişti.

DÜN HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

Cumartesi günü yoğun bakıma kaldırılan Yeşilçam'ın ve Türk tiyatrosunun usta ismi Yıldız Kenter, tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi.

Dün akşam vefat eden Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı tiyatrocu Jale Birsel de hayatını kaybettiYıldız Kenter

JALE BİRSEL KİMDİR?

Jale Birsel, 1949 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro yüksek bölümü başarıyla bitirdi. Hemen ardından "Yalancı" adlı oyunundaki Beatrice rolüyle Devlet Tiyatrosunda yerini alır. 38 yıl boyunca verilen her rolün üstesinden gelip seyircilerin, alkışlarını ve beğenilerini kazandı. Canlandırdığı birbirinden tamamen bağımsız farklı roller onun işinde ne kadar usta olduğunun göstergesiydi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Devlet Tiyatroları Yıldız Kenter Çiğli Haberler

500

Yorumlar (8)

ferhat:

Usta tiyatrocu Yıldız Kenter kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yıldız Kenter, 2008’de Odatv’ye yaptığı açıklamalarda, hayatını kaybettikten sonra yakılmak istediğini açıklamıştı. Şimdi bu insana Rahmet dileyenler sizler ne kadar zavallı mahlükatlarsınız, Allah sizleri bildiği gibi etsin bu şahsa gelincede Rabbim ameline göre muamele etsin.

17
20
yanıtYanıtla
Egemen:

E ozaman vasiyeti yerine getirilsin

yanıt8
yanıt0
NÖBETÇİ YORUMCU:

Bu dünyada ki oyunlarınız sona erdi. gerçek oyun şimdi başlıyor. Yönetmen herkesin oynadığını dev ekranda herkese izlettirecek.

21
4
yanıtYanıtla
NAZIM GÜÇLÜ:

SEN ORDAN MI GELDİN DE BİLİYON

yanıt6
yanıt16
AMİR YORUMCU:

Zeki Müren de izleyecek mi ?

yanıt4
yanıt4
NÖBETÇİ YORUMCU:

Zeki Müren tabi ki izleyecek izleyiciler arasında ki seyircilerde baba evladını evlat babasını Amir memuru, memur müdürü kimse kimseyi tanımayacak orası anlatılmaz yaşanınca görülecek.

yanıt6
yanıt0
amokhachi:

zavallı olan sen ve düşüncelerin ferhat adlı mahluk. . .

16
8
yanıtYanıtla
Fato:

Az yasa cok yasa elbet gelicek basa

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title