Haberler

Lokman Çağırıcı yeniden MBB encümen üyeliğine seçildi

Güncelleme:

Marmara Belediyeler Birliği, 2021 Yılı I. Olağan Meclis Toplantısı'nda başkan, encümen üyeleri ve komisyonların seçimi yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yeniden MBB Başkanlığı'na, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yeniden encümen üyeliğine seçildi.

Marmara Belediyeler Birliği, 2021 Yılı I. Olağan Meclis Toplantısı Beyoğlu'ndaki CVK Park Bosphorus Hotel'de düzenlendi. Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan MBB Başkanı Tahir Büyükakın, "Son günlerde Marmara Denizi'nin öncelikli gündem maddelerinden biri de müsilaj, diğer adıyla deniz salyası. Deniz ekosistemini tehdit eden ve deniz yüzeyinde meydana getirdiği görüntü ile de rahatsızlık oluşturan müsilaj ile mücadele etmemiz gerekiyor. Geçen hafta çevrimiçi bir seminer ile konuyu ele almaya başladık. Müsilaj sorunu ancak bölgesel düzeyde tüm paydaşların ve yerel yönetimlerin katılımıyla bir eylem planı kapsamında çözülebilir. MBB olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile durumu görüşüyoruz. Çok yakın bir tarihte belediye başkanlarımızı ve konunun uzmanlarını davet ederek bir toplantı yapacağız" dedi.

Encümen üyeleri ve komisyon seçimleri yapıldı

Başkan Büyükakın'ın konuşmasını tamamlamasının ardından Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan meclis toplantısını yönetmek için divandaki yerini aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yeniden MBB Başkanlığı'na seçildi. MBB başkanlık seçiminin yanı sıra encümen üyeleri de seçimle belirlendi. Buna göre; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar MBB encümen üyeliğine seçildi. Meclis Toplantısı'nın ardından yeniden seçilen Encümen Üyeleri ile MBB Encümen Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu'nun seçimi yapıldı.

MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan, seçimlerin ardından 2020 Yılı MBB Faaliyet Raporunu meclise sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lokman Çağırıcı Tahir Büyükakın Kocaeli Marmara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title