Haberler

Liseli Gencin Öldürülmesine 38 Yıla Kadar Hapis İstemi

Küçükçekmece'de 6 ay önce lise öğrencisi Mustafa Mert Peker'in (16) bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Sigara yüzünden çıkan tartışmada Mustafa Mert Peker'i öldürdükleri iddia edilen ve yaşları 18'den küçük 3 tutuklu şüphelinin "Çocuğu kasten öldürmek",  "Silahla yağma " ve "Kasten yaralama" suçlarından 20 yıl ile 38 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. Kendileri de lise öğrencisi olan 3 şüpheli, iddianame kabul edilirse önümüzdeki günlerde Bakırköy Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

17 Nisan 2017'de meydana gelen olay Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede şöyle anlatıldı.  Mustafa Mert Peker(16) arkadaşları G.D. ve M.S.K. ile birlikte Küçükçekmece gölü sahil kısmında buluştu ve müzik dinleyip sohbet etmeye başladı. Gençler masalı bir bankta otururlarken yanlarına şüpheliler Ö.O., (15)  S.G. (14) ve T.A. (16) geldi. Şüphelilerden Ö.O.(15) ölen Mustafa Mert Peker ve arkadaşlarından sigara istedi. Masada oturanların sigara olmadığını söylemesi üzerine Ö.O. masada duran sigara paketini göstererek "Bu ne?" diyerek sordu.  Mustafa Mert Peker ve arkadaşı M.S.K. da sigaranın kız arkadaşları G.D.'ye ait olduğunu söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Şüpheli Ö.O., mağdur M.S.K. ve Mustafa Mert Peker'in karnına yumruk atarak onları darp etti. Mustafa Mert Peker de kendisine vuran Ö.O.'nun çenesine yumruk attı. Ö.O. da cebinden çıkardığı bıçağı sallamaya başladı ardından da Mustafa Mert Peker'in göğüs kısmına sapladı, sonrasında bıçakladığı Mustafa Mert Peker'e yumruk attı. Mustafa Mert Peker aldığı bıçak darbesiyle bankın üzerine düştü.

MUSTAFA MERT PEKER DARPA DA EDİLMİŞ

Şüpheli T.A., bankın üzerine çıkarak Peker'in suratına tekme attı. Ö.O. bu kez yere düşen Mert Mustafa Peker'in yüzüne elinde bulunan bıçağın sapıyla vurdu. Ardından 3 şüpheli lise öğrencisi olay yerinden kaçtı. Mustafa Mert Peker bıçaklanmadan önce tarafları ayırmaya çalışan mağdur M.S.K., şüpheliler S.G.(14) ve T.A. tarafından engellenerek, darp edildi. Ö. O.'nun bu esnada bıçak çıkardığını gören mağdur M.S.K. yardım istemek için olay yerine en yakın karakola gitti. Olay esnasında ise Ö.O ve  T.A., Ölen Mustafa Mert Peker'e karşı adam öldürme eylemini gerçekleştirmeye yönelik icrai hareketlerde bulundukları belirtildi.  Şüpheli T.A. olay esnasında mağdur G.D.'ye ve Mustafa Mert Pekere'e ait telefonunu aldı. Ancak T.A. olayın ardından telefonu cebinden çıkarak yere attı.

ALGILAMA YETENEKLERİ TAM

Savcılık hazırladığı iddianamede, 12-15 yaş aralığında olan Suça Sürüklenen Çocuklar (SSÇ) S.G. ve Ö.O.'nun işledikleri suçun hukuki ve fiili sonuçlarını  algılama yeteneklerinin tam olduğuna dair Adli Tıp Kurumu'nda rapor alındığı kaydetti.

ŞÜPHELİLER İÇİN İSTENEN CEZALAR

İddianamede Ö.O. hakkında "çocuğu kasten öldürme", "Nitelikli yağma" ve "Kasten yaralama" suçlarından toplam 22 yıldan 29,5 yıla kadar hapsi istendi. S.G.hakkında "Çocuğu kasten öldürmeye yardım etme", "Nitelikli yağma" "Kasten yaralama" suçlarından toplam17 yıldan  21,5 yıla kadar hapsi talep edilen iddianamede, şüpheli T.A.'nın da "Çocuğu kasten öldürme", "Nitelikli yağma" "kasten yaralama" suçlarından toplam 20 yıldan 38 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Küçükçekmece Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title