Haberler

Kumlu: Tuzla Türkiye'nin Ayıbıdır

Türk -İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Tuzla Tersaneleriyle İlgili 'Hükümet Yaşananlara Son Vermek İçin, Sorunların Gerçek Nedenine İnmeli ve Bunları Ortadan Kaldıracak Girişimlerde Bulunmalıdır' Dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Mustafa Kumlu, hemen her gün can kaybı yaşanan Tuzla tersanelerinin, Türkiye'nin ayıbı konumuna geldiğini ifade ederek,''Hükümet orada yaşananlara son vermek için, sorunların gerçek nedenine inmeli ve bunları ortadan kaldıracak girişimlerde bulunmalıdır'' dedi.

Açlık, yoksulluk ve işsizliğin hüküm sürdüğü bir ülkede var olan demokrasinin tartışmalı olduğunu belirten Kumlu, halkın ihtiyaçlarının gözetildiği, yatırım ağırlıklı bir ekonomik programa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türkiye'de iş kazalarında yüzde 20 oranında azalma öngörülmesine karşın, kazalarda yüzde 6 civarında artış gözlemlendiğini hatırlatan Kumlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son aylarda Davutpaşa'da ve Tuzla tersanelerinde gerçekleşen kazalar, durumun trajikliğini ve önemini göstermektedir. Tuzla tersaneler bölgesinde ana iş, İş Kanunu'na aykırı bir şekilde taşeron firmalarına kaydırılmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulunun yaptığı incelemeler, işverenlerin ve işçilerin dağılımıyla ilgili veriler, asıl işverenin işi bölerek alt işverene verdiğini doğrulamaktadır. Bu durum, iş sağlığı ve güvenliği ile diğer yükümlülüklerden kaçınılması anlamına gelmektedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title