Haberler

Tarihi Dizileri İzleyen Kılıç Kalkan Kuşanmaya Koşuyor

Güncelleme:

Televizyonlarda reyting rekorları kıran tarihi diziler unutulmaya yüz tutan bakırcılık sektörüne de can suyu oldu. Gaziantep'te 39 yıldır bakırcılık yapan Sehmus Kanlı son dönemde tarihi savaş aletlerine ilginin arttığını söylüyor. Son günlerde yüzü gülen emektar bakır ustası mesleğini devam ettirmenin de mutluluğunu yaşıyor.

FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te 39 yıldır bakırcılık yapan Şehmus Kanlı, süs eşyası olarak ürettiği savaş aletlerine tarihi diziler sayesinde ilginin arttığını belirtti.

Bakırcılar Çarşısı'ndaki atölyesinde kılıçtan kama ve kalkana kadar onlarca tarihi savaş aleti yapan 55 yaşındaki Kanlı, tarihi diziler sayesinde mesleğini devam ettirebilmenin sevincini yaşıyor.

Mesleğe başladığı yıllardan bu yana evleri süsleyen kılıç, kama gibi eski savaş aletlerini üreten Kanlı'nın, tarihi diziler sayesinde satışları da arttı.

Bakır ustası Şehmus Kanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini severek yaptığını, ilginin artmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Küçük yaşlarda mesleğe başladığını anlatan Kanlı, "Kendimi bildim bileli bu işi yaparım. Hiçbir zaman da sıkılmadım. Zamanında üniversiteye gidemediğim için çok üzülmüştüm. Şimdi iyi ki gitmemişim diyorum. Bu meslek benim için tutku." dedi.

"Dizilerden sonra satışlarımız arttı"

Tarihi dizilerin artmasıyla yaptığı işin de kıymetlendiğine dikkati çeken Kanlı, şunları kaydetti:

"Eskiden beri kılıç, topuz, kama, miğfer, kalkan, ibrik, mızrak yaparım. Kimse ne işe yaradığını bilmezdi. Çok fazla satışımız da olmazdı. İnsanlar ne olduğunu bilmeden, ilgisizce bakar giderdi. Bu diziler bizim işi popülerleştirdi. Satışlarımız arttı. Eskisine göre çok çok iyiyiz. Şimdi insanlar bunları çok iyi biliyor. Dükkanıma gelip benimle uzun uzun konuşuyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Yaptıklarınızın değeri biliniyor. Ben de bu dizileri izliyorum. Eksiklikleri tespit ediyorum. Hayal gücümü de ekleyerek ürünleri geliştiriyorum."

Kanlı, ürettiği eşyaların evlerde süs olarak kullanıldığını belirterek, "Gelip bakıyorlar, evlerinin bir köşesine koymak istediklerini söylüyorlar. Tarihi yaşamış gibi oluyorlar. Diziler bu konuda ön ayak oldu. İnsanlar için de çok iyi oldu. Tarihlerini öğreniyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gaziantep Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title