Haberler

Son dakika haberleri | Bir efsanenin hayatı 'Kaybeden gazoz içer' belgeseli

Güncelleme:

Edinilen son dakika gelişmesine göre Bir efsanenin hayatı 'Kaybeden gazoz içer' belgeseliTEKİRDAĞ Efsane Pehlivan Hüseyin Alkaya'nın şikelere karşı 'Kaybeden gazoz içer' sözü belgesel oldu ölümünün 40'ıncı yılında seyircilerle buluştu.

Bir efsanenin hayatı 'Kaybeden gazoz içer' belgeseli

TEKİRDAĞ Efsane Pehlivan Hüseyin Alkaya'nın şikelere karşı 'Kaybeden gazoz içer' sözü belgesel oldu ölümünün 40'ıncı yılında seyircilerle buluştu.

Ülkede ve Avrupa'da gösterdiği rekorlarla dünyada nam salan Tekirdağlı Pehlivan Hüseyin Alkaya unutulmuyor. Avrupa macerasında Fransız güreşçilerin korkulu rüyası haline gelen Hüseyin Alkaya ya da nam-ı diğer Tekirdağlı Hüseyin Pehlivanın 40. ölüm yıl dönümünde Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından anma programı düzenlendi. Anma programından sonra Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Yahya Kemal Bayatlı Kültür Merkezinde Hüseyin Pehlivan'ın hayatını konu alan 'Kaybeden gazoz içer' isimli belgeseli Tekirdağlı vatandaşlarla buluştu.

Hikayesi duygulandırdı

Kırkpınar'da 8 yıl üst üste başpehlivan olan ve Avrupa macerasında Fransız güreşçilerin korkusu haline gelen Tekirdağlı Hüseyin Alkaya'nın hikayesi ise duygulandırdı. Küçük yaşta Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde yoksul bir ailenin çocuğu olan Hüseyin Pehlivan güreştiği bir genci yenmesi ile aldığı tehditler sonucunda ailesi ile Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı. Bu vesile ile Hüseyin Alkaya'nın Tekirdağ'da güreş hayatı başlamış oldu. Ülkede 8 yıl üst üste başpehlivan olan ve bu rekoru halen kırılmayan Hüseyin Pehlivan daha sonrasında ise Avrupa'nın yolunu tuttu. Fransa'da ve İngiltere'de Güreş öncesi rakip yetkililerin anlaşma teklif edip, rakibine yenilmesi durumunda ona büyük meblağlarda para ödemek istemelerine karşın Hüseyin Pehlivan ise 'Onu bunu anlamam arkadaş kaybeden gazoz içer' deyişi şikeye karşıtlığı önünü sınırların dışına çıkardı. Güreşi bıraktıktan sonra bir süre hakemlik yapan Hüseyin Pehlivan'ın onun kuşağından sonra yapılan güreşleri beğenmediği de biliniyor.

Şikelere karşı söylediği 'Kaybeden gazoz içer' belgeseli Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Hüseyin Pehlivan'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda öğrenci izledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hüseyin Pehlivan Tekirdağ Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title