Haberler

    Sanat Akmerkez'de "Hüsn-Ü Hat Sergisi" Başlıyor

    İslam Tarihi ve Sanatın Bütünleşmesiyle Ortaya Çıkan Çok Özel Eserlerden Oluşan Bir Sergi Bekliyor...

    Sanat Akmerkez'de, bu yılki etkinliklerine Hüsn-ü Hat Sergisi ile başladı. Kurulduğu günden bu yana sanatı toplumla buluşturma misyonu ile onlarca sergiye ev sahipliği yapan Sanat Akmerkez'de, bu kez Mehmet çebi koleksiyonundaki birbirinden eşsiz Hilye-i Şerif ve fermanlardan oluşan Hüsn-ü Hat Sergisi'ni sanatseverlerle buluşturdu.Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşen açılış töreninde konuşan Akmerkez GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Raif Dinçkök, bu serginin içeriğindeki Hilye-i Şerif, ferman ve modern hilye örnekleriyle Türkiye'de bir ilk özelliği taşıdığına dikkat çekti. Dinçkök, Hüsn-ü Hat Sergisi'nin Sanat Akmerkez'de 8'in yılın ilk etkinliği olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Sanat Akmerkez'de etkinliklerine başlarken, sanatla toplumu buluşturmak amacıyla yola çıktık. Sanatı günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası olarak gören yönetim anlayışımızla; Akmerkez'i sadece alışverişin değil, sanatın da merkezi haline getirmeyi hedefledik. Bu amaç doğrultusunda, 2003 yılından bu yana onlarca sergiye ev sahipliği yaptık ve milyonlarca ziyaretçimizi sanatla buluşturduk. Ayda 1.5 milyon kişiyi bulan ziyaretçi sayımız ve dünya çapında aldığımız prestijli ödüller bu konudaki çabalarımızın karşılıksız kalmadığını gösteriyor."Açılışı yapılan Hüsn-ü Hat Sergisi'nde, Mehmet çebi koleksiyonunda yer alan 19 sanatçının hazırlamış olduğu çok sayıda eser yer aldığını kaydeden Dinçkök, "İslam tarihi ve sanatın bütünleşmesiyle ortaya çıkan çok özel eserlerden oluşan böyle bir sergiyi, sanatseverlerle buluşturmak bizim için büyük önem taşıyor. Sanat Akmerkez'de etkinliklerini hiç ara vermeden sürdürürerek, her yıl giderek daha çok sanatseveri Akmerkez'de ağırlamayı arzuluyoruz" dedi.Sanat Akmerkez'de ve Tunca Sanat işbirliği ile gerçekleştirilen Hüsn-ü Hat Sergisi, 25 Mart Pazar akşamına kadar gezilebilecek.

    Kaynak: Womenist.net / Kültür Sanat

    Bülent Arınç Raif Dinçkök Akmerkez Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title