Haberler

İstiklal Marşı Doksan Bir Yaşında

Güncelleme:

M. Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi Kartepe'de de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yılı ve Milli Şairimiz M. Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Tarım Müdürü Ayhan Kan, İlçe Nüfus Müdürü Emel Dağdeviren, S.Y.D.Vakfı Müdürü Nilüfer Yalınalp, Yazı İşleri Müdürü Eşref Akbulut, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahman Kayabaş, İsa Gök, Arif Sağlam, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Fevziye Tezcan Endüstri ve Meslek Lisesi öğrencilerin İstiklal Marşı ile ilgili "sokağın nabzı" adlı ropörtajı izlendi. Ardından Fevziye Tezcanlı öğrencilerin "Kurtuluş Savaşı" adlı tiyatro gösterimi salonda duygu dolu anlar yaşattı. "İstikla Marşı'nı Okuma Yarışması" İl Birincisi Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Azimcan Arslan İstiklal Marşı'nı okudu.

Kaymakam Ünaldı, Meclis Üyesi Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cansız "İstiklal Marşı'nı Okuma Yarışması"nın ilk ve orta öğretim öğrencilerinden oluşan iki kategorideki 1. 2. ve 3.lerine ödüllerini verdiler.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Necip Fazıl Kısakürek Hüseyin Yazıcı Mustafa Ünaldı Akif Ersoy Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title