Haberler

Hayat" 24 Mart'ta Vizyona Girecek

Yönetmenliğini Daniel Espinosa'nın üstlendiği "Hayat", 24 Mart'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Daniel Espinosa'nın üstlendiği "Hayat", 24 Mart'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Orijinal adı "Life" olan ve uzay araştırmalarını merkeze alan filmin basın gösterimi, Kanyon AVM'de gerçekleşti.

Gösterim sonrası AA muhabirine açıklama yapan Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar, filmin bilim kurgu ve gerilim türünü bir araya getirerek, seyir zevkini yüksek tuttuğunu söyledi.

Baştimar, yönetmenin kariyerinin en parlak işlerinden birine imza attığını belirterek, "Tansiyonu hep yüksekte tutan film, finale kadar izleyeni kavrıyor ve bırakmıyor. Kendinden önceki benzer yapımlarla kardeş olduğunu inkar etmeyen film, zengin kadrosuyla da dikkati çekiyor." dedi.

Film Arası Dergisi Editörü Gökşen Aydemir de filmin soluk soluğa izlenecek bir bilim kurgu gerilimi olduğunu dile getirdi.

"Hayat"ın, senaryo ve sinematografik açıdan ortalamada kalan bir film olduğuna dikkati çeken Aydemir, şu yorumu yaptı:

"Yaratıcılıktan uzak. Özellikle Mars'ta bulunan canlının fiziksel konfigürasyonu çok sıradan. Dünyada var olan cisimleri andırmayacak bir biçim seçilmeliydi. Sanat yönetimini başarısız bulduğumu söyleyebilirim. Filmin olumlu bulduğum yanları, hızlı ritmi ve oyunculukları. Ucu açık sonla biten film beklentiyi yükseltiyor. Sonraki filmde ne olacağını merak ediyorum."

Filmin müzikleri Jon Ekstrand imzalı

Julie Lynn ve Bonnie Curtis'in yapımcılığında çekilen filmin müzikleri Jon Ekstrand imzası taşıyor.

Senaryosunu ise Rhett Reese ile Paul Wernick'in kaleme aldığı filmde, Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Hiroyuki Sanada ve Ariyon Bakare rol alıyor.

Görüntü yönetmenliğini Seamus McGarvey'nin üstlendiği filmin konusu şöyle:

"Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 6 üyesi, Pilgrim Uzay Aracı aracılığıyla Mars'tan getirilen bir örneği incelerken, büyük bir keşfe imza atar. Bu örnek, biyolojik özellikler göstermektedir. Yani Mars'ta hayat olduğunun kuşku götürmez bir kanıtıdır ancak bir süre sonra mürettebatın ölüm kalım mücadelesine girecekleri bir süreç başlar. Nitekim Mars'tan gelen 'örnek', zannettiklerinden çok daha zeki ve kuvvetlidir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Daniel Espinosa Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title