Haberler

"Golden Wıngs" Seyirci Ödülü, Ferzan Özpetek'e Verildi

16. London Turkish Film Festival'i "Golden Wings" Seyirci Ödülünü Alan Ferzan Özpetek, Ödülü Geçen Sene Hayatını Kaybeden Ünlü Yönetmen Erdoğan Tokatlı'ya Adadı.

16. London Turkish Film Festival (LTFF) "Golden Wings" seyirci ödülünü alan Ferzan Özpetek, ödülü geçen sene hayatını kaybeden ünlü yönetmen Erdoğan Tokatlı'ya adadı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Avrupa'da hala Türkiye'nin Avrupalılığını tartışan zihniyetler var. İşte o zihniyetlere balyozlarla vuran büyük kahramanlardan bir tanesi Ferzan Özpetek'tir." dedi.

16. London Turkish Film Festival (LTFF) "Golden Wings" seyirci ödülü, Ortaköy'deki Feriye Lokantasında düzenlenen resepsiyonda, "Serseri Mayınlar" filminin yönetmeni Ferzan Özpetek'e sunuldu. "Golden Wings" seyirci ödülü, Özpetek'e, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik tarafından verildi.

Özpetek ödülü aldıktan sonra, yaptığı teşekkür konuşmasında, bu ödülün seyircilerden gelmesi nedeniyle kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu ödülü, geçen sene kaybettiğimiz yönetmen çok sevdiğim çok saydığım Erdoğan Tokatlı'ya adıyorum" dedi.

"AVRUPA'DA TÜRKİYE'NİN AVRUPALILIĞINI HALA TARTIŞAN ZİHNİYETLER VAR"

Resepsiyonda bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, bugünün kendisi için elçilere ithaf edilmiş bir gün olduğunu vurgulayarak, sabah saatlerinde büyükelçilerle bir araya geldiğini, akşam da Türkiye'nin bir başka elçisiyle, Ferzan Özpetek ile birlikte aynı ortamda bulunduğunu ifade etti. Bağış, Ferzan Özpetek'in bir büyükelçi gibi Türkiye'nin tanıtımına ve yükselen değerlerine büyük katkısı olan bir insan olduğunu vurgulayarak, bu ödül töreninin heyecanını paylaşmaktan onur duyduğunu sözlerine ekledi.

Bağış, Avrupa'da hala Türkiye'nin Avrupalılığını tartışan zihniyetler olduğunun altını çizerek, "Hala önyargıları yıkamayan, kafalarının içindeki duvarlardan bir türlü kurtulamayan zihniyetler var. İşte o zihniyetlere balyozlarla vuran büyük kahramanlardan bir tanesi Ferzan Özpetek'tir. Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugün de hem çağdaş sanatçılarından biri, yarınlarda da Avrupa kültürünün en büyük elçilerinden bir tanesi" dedi.

"TÜRK SİNEMASINI VE TÜRK KÜLTÜRÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Festival direktörü Vedide Kaymak da kasım ayında 16'ncısı yapılan festivalin uzun bir serüveni bulunduğunu, son 2 yılda ise festivalin bambaşka bir yolda yürümeye başladığını vurgulayarak, "Türk sinemasını ve Türk kültürünü en iyi şekilde bütün dünyada temsil etmeye çalışıyoruz." dedi. Geceye, oyuncular Nurgül Yeşilçay, Ali Sunal, Berrak Tüzünataç, Gökçe Bahadır ve Kenan İmirzalıoğlu ile gazeteci Ertuğrul Özkök'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title