Haberler

GKV’liler İstanbul Müzikaliyle Destan Yazdı

Türk Tiyatro Dünyasının Duayenlerinden Müjdat Gezen'in Kaleme Aldığı İstanbul Müzikali GKV Özel Okulları Öğrencileri Tarafından Sahnelendi.

Muhteşem bir performansla sahnelenen müzikal izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy'un da izlediği müzikalde eski ve yeni İstanbul manzaraları trajik komik bir tarzla sahnelendi.

GKV Özel Okulları öğrencileri tarafından sahnelenen ünlü tiyatro ustası Müjdat Gezen'in kaleme aldığı İstanbul Müzikali izleyenleri büyüledi. GAÜN AKM'De izleyicileriyle buluşan müzikal'de trajik komik bir üslupla eski ve yeni İstanbul kültürleriyle ünlü semtlerde zaman içerisinde meydana gelen değişikliklerle farklı insan portreleri sahnelendi.

Anneler Derneği Başkanı Süheyla Tahaoğlu, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Yönetim Kurulu üyesi Dr Mustafa Özgün, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel, Liseler Müdürü Fevzi Beşe, İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik ve çok sayıda davetlinin katıldığı müzikal izleyenleri gülmekten kırıp geçirirken oyuncuların yüksek performansları dikkat çekti. Her yıl farklı bir müzikalle sanatseverlerin karşısına çıkan Özel GKV Okulları, bu yıl da Müjdat İstanbul Müzikal'inde konu olarak Sulukule, Emirgan, Beyoğlu, Bayrampaşa, Bakırköy, Üsküdar ve Unkapanı'nın belirgin eski ve yeni özelliklerini zaman zaman hicveden, zaman zaman güldüren, düşündüren, eğlendiren yönleriyle işlendi.

"İnsan yaşadıkça yaşlanmaz, yaşamadıkça yaşlanır. Tiyatro ise hem yaşamak hem yaşatmaktır." "Bu nedenle biz, oyunu hazırlarken kendimiz yaşamayı, izleyicilere de yaşatmayı amaçlıyoruz ." diyen GKV Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili, "Geleneksel tiyatro günlerimiz bu yılda ilki bu akşam sahnelenen Türkçe müzikalle devam etmektedir. Öğrencilerimizin sadece akademik çalışmalarla değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalarda da yetiştirilmesi yönündeki çalışmalarımızın en önemli sonucu olan bu müzikalde emeği geçenleri yürekten kutluyorum." Dedi.

Yönetmenliğini Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Vildan Baloğlu ve M. Nermin Esen'in yaptığı müzikal'de GKV'li öğretmenlerden Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel, Esin Alpdoğan, Mehmet Serçeler, Ali Dirgen, Fatih Canbolat, Hayal Bazoğlu ve Tülay Kıratlı'da teknik destek verdi. Müzikalde Erhan Çağlı, Sevgi Akyüz, Mustafa Özbal, Mehmet Keçe, Kadir Taşçılar ve Endam Aslan'da çeşitli görevler alırken Müzikalin sahnelenmesindeki en önemli rolleri Ömer Mert Yavuz,Dilan Yağmur Kutlay,Doğuş Bilgel,İrem Oral,Hazal Aşkın,Ecenur Baloğlu,Elif Ekin Alpdoğan,Yağmur Sena Güzelbey,Suat Gayretli,Barış Bozgeyik,Mehmet Faruk Bülbül,Barış Uçar,Beyza Koca,Nisa Kocabaş,Cansu Akbulut,Zeki Coşkun,Ayşe Özge Ağca,Başak Baydar,Fatma Türkmen,Şükrü Acar,Beste Kayaalp olmak üzere 21 öğrencinin farklı karakterlere bürünerek seyircinin karşısına çıktı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title