Haberler

Fas'ta Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Fas'ta, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Ege mutfağından lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

Fas'ta, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Ege mutfağından lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında 21-27 Mayıs'ta kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği ev sahipliğinde Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türk Hava Yolları'nın (THY) destekleriyle bir program gerçekleştirildi.

Başkent Rabat'ın Temara bölgesindeki Turizm ve Otelcilik Okulu tesislerinde düzenlenen programa, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç ve eşi Ayşe Aslı Kılıç, Azerbaycan'ın Rabat Büyükelçisi Nazım Samadov ve eşi, Kazakistan'ın Rabat Büyükelçisi Savlakül Saylavqızı, Rusya, Almanya, Güney Kore, Somali, Irak, Japonya, Umman Sultanlığı, Bulgaristan, Romanya, Tayland ve Kenya büyükelçileri, diplomatik misyon temsilcileri, Faslı parlamenterler, üst düzey bürokratlar ve iş insanları katıldı.

Programda konuşan Büyükelçi Kılıç, Türk mutfağının zenginliğinden bahsetti. Ege mutfağının da bu zenginliğin önemli bir parçası olduğunu söyleyen Kılıç, Türkiye'den program için gelen şefler Necati Yılmaz ve Osman Sunal'a ve yardımcıları Mustafa Akkaya'ya teşekkür etti.

Rabat Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Reha Ermumcu ise Türk mutfağının bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşmanın ve zengin gastronomi kültürünü Fas'ta da tanıtmanın heyecanı içinde olduklarını belirtti.

Şef Necati Yılmaz da katılımcıları selamlayarak hazırladıkları Ege mutfağı menüsüne dair bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Rabat YEE Koordinatörü Reha Ermumcu kanun ile Türk müziği icrasında bulundu.

Daha sonra misafirlere Ege müzikleri eşliğinde Ege mutfağından zeytin ezmesi, otlu börek, fava, tarhana çorbası, zeytinyağlı sarma, mücver, karides güveç, enginar, zeytinyağlı taze fasulye, keşkekli kuzu tandır, incir uyutması ve lokma ile içecek olarak ayran, hoşaf ve nar çiçeği şerbeti ikram edildi.

Ege'nin lezzetleri davetliler tarafından oldukça beğenilirken Türk şefler Necati Yılmaz ve Osman Sunal'ın Kuzu tandır ikramı gösterisi alkış aldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ege Fas Gastronomi Kültür Diplomasi Kültür Sanat Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title