Haberler

Bu Hafta 6 Film Vizyona Girecek

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli olmak üzere 6 film vizyona girecek.

Halil Sezai Paracıkoğlu ile Belçim Bilgin'in başrollerinde yer aldığı "Rüzgar" adlı film, yarın vizyona girecek.

Yönetmenliğini Serkan Acar'ın üstlendiği, senaryosunu Volkan Girgin'in kaleme aldığı filmde ayrıca Ataberk Mutlu, Nebil Sayın ve Cezmi Baskın rol alıyor.

Romantik komedi türündeki filmin konusu şöyle:

"Rüzgar (Ata Berk Mutlu) buldukları çocukları hırsızlığa zorlayan bir çeteyle büyümüş, kapkaçta ustalaşmış, 'tazı' lakaplı bir çocuktur. Ece (Belçim Bilgin) ve Alper'le (Halil Sezai Paracıkoğlu) yolu kesişen Rüzgar için hayat çok daha güzel bir gelecek vadetmeye başlar. Ancak çete, Rüzgar'ın peşini kolay bırakmaya niyetli değildir."

"Umut Avcıları"

Afyon Anıtkaya kasabasında yaşayan "Cafer", "Ahmet", "Baki" ve "Doğan" adlarında dört arkadaşın zengin olma yolunda yaşadıkları maceraları konu alan "Umut Avcıları" filminin yönetmen koltuğunda İlker Çavga oturuyor.

Senaristliğini Mehmet Sağlam'ın üstlendiği, komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda Furkan Tezcan, Haydar Zeytünlü, Turgut Güneş, Kenan Balık ve Belit Şentürk yer alıyor.

"Enes Batur Hayal mi Gerçek mi ?"

Sosyal medyada paylaştığı görüntülerle dikkati çeken Enes Batur'un senaristliğini üstlendiği ilk sinema filmi "Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?"nin yönetmenliğini Kamil Çetin gerçekleştirdi.

Filmde, Enes Batur'un yanı sıra Bekir Aksoy, Ceyda Düvenci, Ceyhun Yılmaz, Kerem Fırtına ve sosyal medyada görüntü paylaşımı yapan 19 kişi rol aldı.

"Hakaret"

Haftanın yabancı filmleri arasında yer alan ve ilk gösterimini "Venedik Film Festivali"nde yapan "Hakaret" adlı filmin yönetmenliğini, Ziad Doueiri üstlendi.

Başrolünde yer alan Kamel El Basha'ya "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandıran film, Lübnan'da siyasetten yargı sistemine uzanan ve derin bir toplumsal eleştiri getiren bir dramı anlatıyor.

Fransa ve Lübnan ortak yapımı filmde ayrıca, Adel Karam, Camille Salameh, Diamand Bou Abboud, Rita Hayek, Talal Jurdi, Christine Choueiri, Julia Kassar, Rifaat Torbey, Carlos Chahine, Georges Daoud, Christina Farah ve Elie Njeim rol aldı.

Senaryosunu Doueiri'nin yanı sıra Joelle Touma'nın yazdığı filmin konusu şöyle:

"Beyrutlu Hristiyan oto tamircisi Toni (Adel Karam), hamile eşi Şirin'le (Rita Hayek) birlikte sıradan bir hayat sürmektedir. Evlerinin bulunduğu sokaktaki altyapı çalışmalarını yapan şirketin ustabaşı, Beyrut'ta mülteci kampında yaşamını sürdüren Filistinli Yaser'dir (Kamel El Basha). Yaser'in Toni'nin evinde yapmak istediği iyi niyetli tadilat işlerine Toni izin vermeyince aralarında bir gerginlik başlar ve günün birinde Toni'nin ettiği hakaret sonrası Yaser, Toni'ye saldırarak 2 kaburgasını kırar. İş mahkemeye taşınırken kısa süre sonra olaya siyasetçiler de dahil olur ve iki adam arasındaki husumet, adeta bütün ülkenin meselesi haline gelir."

"Aman Doktor"

Tony Gatlif'in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği film, cömert, kendinden emin, tahmin edilemez ve özgür ruhlu "Djam" adlı kızın yeni insanlar ve yeni paylaşımların odağında olduğu bir yolculuğu konu ediniyor.

Dram türündeki Fransa yapımı filmde, Daphne Patakia, Maryne Cayon, Simon Abkarian ve Yannis Bostantzoglou yer aldı.

Filmin hikayesi ise şöyle:

"Djam (Daphne Patakia) amcasının istediği bir motor parçasını alabilmek için Yunanistan'dan Türkiye'ye gelmiştir. Burada erkek arkadaşı tarafından terk edildikten sonra parasız ve kimsesiz kalmış, bir yardım derneğinde gönüllü olarak çalışan Avril (Maryne Cayon) ile karşılaşır. Genç kızı yanına alan Djam, İstanbul'dan Midilli'ye uzanan, çok keyifli ve bol müzikli bir yolculuğa başlar."

"Coco"

Haftanın tek animasyon ve fantastik türündeki, Disney Pixar'ın yeni aile filmi "Coco", 12 yaşındaki Miguel'in ölüler diyarına macerasını anlatıyor.

ABD yapımı filmin yönetmenliğini Lee Unkrich ile Adrian Molina gerçekleştirdi.

Filmin seslendirmelerini ise Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt, Cheech Marin, Alanna Ubach ve Edward James Olmos yaptı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Belçim Bilgin Halil Sezai Ahmet Baki Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title