Haberler

Artvin’de Sinemalı Günler Başladı

Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi Ve Ordu Valiliği'nin Katkılarıyla Düzenlenen 16. Gezici Festival, 10 Aralık'ta Yapılan Açılış Töreniyle Artvin Yolculuğuna Başladı.

Yolculuğuna 3 Aralık'ta Ankara'da başlayan 16. Gezici Festival, Artvin'e ulaştı. 10 Aralık'ta yapılan Açılış Töreni'yle Artvin ayağını başlatan Festival'de gösterimlere gösterilen ilgi geçen seneyi aratmıyor.

Artvinlilerin Tarık Akan ilgisi

Artvinlilerin büyük ilgi gösterdiği bir etkinlik de Festival'in ilk gününde yapılan Tarık Akan söyleşisi oldu. Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiyi pek çok kişi ayakta izlemek zorunda kaldı. 70'lerden bugüne sinema serüvenini anlatan Tarık Akan söyleşi sonunda Artvinli hayranlarının fotoğraf çektirmek ve imza almak istemesi üzerine salondan uzunca bir süre ayrılamadı.

Çocuklar film çekiyor

Festivalin ikinci gününde yapılan Canlandırma Atölyesi ise 11-13 yaşları arasındaki çocukların katıldığı bir etkinlikti. Hollandalı canlandırma sanatçısı Niek Castricum'un eğitmenliğinde yapılan atölyede Artvinli çocuklar kendi canlandırma filmlerini yapacaklar ve Festival sonunda seyirciyle paylaşacaklar.

Uluslararası Altın Boğa Film Yarışması Artvin'de

Gezici Festival'in uluslararası yarışmalı bölümünde heyecan gösterimlerle birlikte başladı. Geçen yıl olduğu gibi yarışmalı bölümüne Artvin'in evsahipliğini, yaptığı Festival'de Peru'dan Macaristan'a, Çin'den Romanya'ya toplam 9 film Altın Boğa, Gümüş Boğa ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülleri için yarışacak.

Artvin'de sinema konuşulacak

16. Gezici Festival düzenlediği atölyelerle Artvin'de her gün sinemanın konuşulmasını sağlıyor. Yönetmen asistanı, yapım koordinatörü, yapımcı ve öğretim görevlisi Leyla Özalp Artvinli katılımcılara yapımcılık dersi verirken, usta oyuncu Derya Alabora oyunculuk atölyesi, Screen International dergisi yazarı Martin Blaney sinema yazarlığı atölyesi, sinema yazarı Alin Taşçıyan ve Bilkent Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü başkanı Ahmet Gürata da Artvinli gençlere yönelik film okuma atölyesi düzenleyecek.

Film ekibi de gezecek

Dün akşam Adrienn Pal'ın senaristlerinden Andrea Roberti'nin katılılımıyla başlayan Sahnede Sandalye Var etkinlikleri de devam ediyor. Filmleri yaratıcılarıyla birlikte izleme olanağı sunan etkinliğe Çoğunluk filminden Seren Yüce ve Settar Tanrıöğen, Saç'ın yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu ile oyuncuları Ayberk Pekcan ve Rıza Akın, Kars Öyküleri'nin oyuncuları Derya Durmaz, Zefir'in yönetmeni Belma Baş, Siyah Beyaz'dan Derya Alabora ve Erkan Can, Gişe Memuru'ndan Tolga Karaçelik ve Serkan Ercan katılacak.

Festival ve programla ilgili ayrıntılı bilgiye www.gezicifestival.org adresinden ulaşabilirsiniz

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title