Haberler

Ankara Devlet ve Opera Balesi'nde Iv. Murat

Devlet Sanatçısı Okan Demiriş'in "V. Murat Operası", Ankara Operası Büyük Salon'da 26 Aralık 2009, 11 Ocak 2010, 10 Şubat 2010 Tarihlerinde Yeniden Sahnelenecek.

Ankara Devlet ve Opera Balesi 26 Aralık'ta Devlet Sanatçısı Okan Demiriş'in IV. Murat Operası'nı gelen büyük talep üzerine tekrar Ankara seyircisi ile buluşturacak. Metni Turhan Oflazoğlu'na ait üç perdelik operanın dünya prömiyeri 3 Mayıs 1980 yılında İstanbul AKM'de yapıldı ve günümüze kadar 150'ye yakın temsil verdi. IV. Murat operası, Ankara Operası Büyük Salon'da 26 Aralık 2009, 11 Ocak 2010, 10 Şubat 2010 tarihlerinde yeniden sahnelenecek. Eser Gürçil Çeliktaş tarafından dekor ve kostümle bütünleşen bir reji anlayışı ile seyirciye sunulan operada, Orkestra Şefi Sunay Muratov, dekor tasarımı Erkut Uzelli, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koro şefleri Mustafa Erdoğan-Alessandro Cedrone, ışık Tahsin Çetin, koreografi İhsan Bengier imzasını taşıyor. IV. Murat'ta başlıca rolleri ise, Bülent Ateşoğlu, Tuncay Kurtoğlu, Gölge Şekeramber, Nilgün Akkerman, Tuncer Tercan, Serhat Konukman, İhsan Ekber, Aykut Çınar, Ünüşan Kuloğlu, Haser Tek, Yaşar Barış Çark, Levent Akev, C. Beran Sertkaya, Gürhan Gürgen, Sabri Karabudak, Mithat Karakelle, Özgür Savaş Gençtürk, Kemal Yaşar, Çiğdem Önol, Esra Erdoğan, Berkant Coşkun, Cumhur Böler, Erdal Şen, Murat Karahan, Kemal Serdar Usta, Ergin Özkazanç, Oğuz Sırmalı, Gürhan Gürgen, İnanç Makinel, Özgür Aslan, Hasan Çelik, Eray Kocatürk, Bahadır Noyan Coşkun, Özgür Aslan paylaşıyor.

"IV. Murat, şair ve besteci kişiliğine karşın, toplum kargaşasını düzene sokmak için gerektiğinde baskıcı bir kimliğe bürünebilmektedir. Küçük yaşta tahta geçmiş, bu nedenle uzun süre annesi Kösem Sultan'ın baskılarına boyun eğmiştir. Ama bu baskılar, şair yapısı ve acımasız kimliği ile birleşince iç dünyasında büyük fırtınalar koparmıştır. İçinde baş gösteren bu hayali kargaşa aynı zamanda onun trajik sonunu hazırlamıştır" (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title