Haberler

"Allah'ın Sadık Kulu: Barla"ya Büyük İlgi

"Allah'ın Sadık Kulu: Barla" ilgi üstüne büyük ilgi görüyor.

Tüm sinemalarda olduğu gibi Serdivan AVM'nin üst katında bulunan AFM Sinemaları'nda da 4 Kasım'da gösterime giren "Allah'ın Sadık Kulu: Barla" filmi; gösteriminin üzerinden bir ay gibi bir zaman geçmesine rağmen, ilgi üstüne büyük ilgi görüyor.

AFM SİNAMALARINDA

Serdivan AVM AFM Sinemaları Müdür Yardımcısı Semih Kınalı ve Müzeyyen Pamukçu; Yönetmenliğini Esin Orhan'ın yaptığı 108 dakikalık, Animasyon filmi olan ve Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatının anlatıldığı "Allah'ın Sadık Kulu: Barla"nın; 4 Kasım'da gösterime girdiğini belirterek, gösteriminin üzerinden bir ay gibi bir zaman geçmesine rağmen, ilk günkü gibi ilgi üstüne büyük ilgi gördüğünü söyledi.

FİLM KONUSU

Isparta'nın Barla kasabasına sürülen Bediüzzaman Said Nursi'nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan 1927 – 1934 yılları arasındaki ömrünün burada geçen yıllarını konu alan film, 3 boyutlu bir animasyon. Nursi'nin buradaki günleri Mustafa adında küçük bir çocuğun gözünden aktarılıyor. "Barla Fedakârları"nın, devrin sert esen rüzgârlarına karşı onurlu duruşları animasyon diliyle anlatılıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title