Haberler

121 Eserlik Anadolu Medeniyetleri Sergisi Çin'de

Güncelleme:

121 eserden oluşan "Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ'dan Osmanlı İmparatorluğuna" sergisi Shanghai'da sanat severlerle buluşuyor.

121 eserden oluşan "Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ'dan Osmanlı İmparatorluğuna" sergisi Shanghai'da sanat severlerle buluşuyor. Çin'de 2013'ün Türk yılı ilan edilmesi paralelinde düzenlenen sergi, Bilkent Kültür Girişimi (BKG)'nce destekleniyor.

Çin'de gerçekleştirilen Türk Yılı etkinlikleri kapsamında, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Topkapı Sarayı Müzesi ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi koleksiyonlarından seçilen 121 eser, Shanghai Museum'da sergilenmeye başlandı.

20 Şubat 2014'e kadar ziyaret edilebilecek olan sergide, Anadolu'da insana dair ilk izlerin ortaya çıktığı Paleolitik Çağ'dan Osmanlı İmparatorluğu'nun sonuna kadar olan dönem sanat severlerle buluşuyor.

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen "Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ'dan Osmanlı İmparatorluğuna" sergisi, kültürel mirasımızın yeniden keşfedilmesi ve korunması için faaliyetlerini sürdüren Bilkent Kültür Girişimi (BKG) tarafından da destekleniyor.

Sergide,

Anadolu ve Trakya'nın ilk kültürleri olan, avcı ve besin toplayıcı göçebe bir yaşam düzenine sahip, Paleolitik ve Mezolitik Çağlar pano metinleri,

Kalkolitik Çağ, İlk Tunç Çağı ve Son Tunç Çağı, Hitit Dönemi yazılı ve yazısız eserleri,
İlk Demir Çağı, Geç Hitit Kralıkları, Frig ve Urartu krallıklarına ait eserler,
Orientalizan ve Erken Arkaik sanatın gelişmesini sağlayan dönem ile Klasik döneme ait maden ve taş eserler,
Hellenistik kültür kadın heykelciği,
Roma İmparatorluğunun geniş sınırları içinde sadece ufak bir parça olan Anadolu'nun kültürel etkinlikleri mermer eserler,
Doğu Roma İmparatorluğun dönemi bronz ve taş eserler,
1071'de Anadolu'ya ayak basan Türklerin dönemi bezeme sanatı, bağdaş kurarak oturmuş elinde mendil, nar veya kadeh tutan hükümdar kompozisyonlu eserler,
Anadolu Selçuklu sanatı aslan, kartal, gergedan, tavus kuşu gibi hayvan figürleri ile harpi, siren, sfenks, ejder, melek gibi masal yaratıkları,
Osmanlı dönemi ise Saray ve Harem yaşamından kesitler sunan eserler ile temsil ediliyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Shanghai Roma Kültür Sanat Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title