Haberler

Kosova Ana Muhalefet Partisi'nden 1 Nisan Eylemi

Kosova Ana muhalefet partisi Vetvendosye Hareketi, şaka günü olarak bilenen, Kosova'da ise Yalan Günü olarak tanımlanan 1 Nisan nedeniyle Başbakan İsa Mustafa ve 7 Nisan'da Cumhurbaşkanı görevine başlayacak olan Haşim Taçi'ye pankartlı kutlama eylemi düzenledi.

Kosova Ana muhalefet partisi Vetvendosye Hareketi, şaka günü olarak bilenen, Kosova'da ise Yalan Günü olarak tanımlanan 1 Nisan nedeniyle Başbakan İsa Mustafa ve 7 Nisan'da Cumhurbaşkanı görevine başlayacak olan Haşim Taçi'ye pankartlı kutlama eylemi düzenledi. Öğlen saatlerinde Vetvendosye Hareketi aktivistleri, Kosova Başbakanlık binası önüne yürüyerek, polis kordonunun önünde "Haşim ve İsa 1 Nisan Gününüz Kutlu Olsun" yazan 40 metrelik pankart açtı. Pankartta 1 yıl içinde vatandaşlara bulundukları fakat yerine getirmedikleri vaatlerin gazete kupürleri de yer aldı.

Vatandaşların büyük ilgisini çeken eylemde, konuşan Vetvendosye temsilcisi Adonis Tahiri, hükümet çevrelerinin halk ile yalnızca yalanlar yoluyla iletişim kurduklarını belirtti. Adonis Tahiri, "13 ay bu hükümetin vatandaşlara vaat etikleri yalanları bu pankartta sergileyerek, Taçi- Mustafa ikilisinin Kosova halkına ne kadar yalan söylediğini ve ne kadar aldattıklarını göstermek istedik" dedi.

2 saat süren eylem olaysız sona erdi.

Görüntü Dökümü

Vetvendosye aktivistleri Kosova Başbakanlık binası önüne yürüyor

Aktivistler 40 metrelik pankartı açıyor

Pankarta Taçi ve Mustafaya 1 Nisan kutlaması

Eylem vatandaşların ilgisini çekti

Adnois Tahiri konuşuyor

2 sat süren eylem olaysız sona erdi

(Haber-Kamera TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Haşim Taçi Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title