Haberler

Koronavirüs nedeniyle Çin'den getirilen vatandaşların götürüleceği hastane belli oldu

Güncelleme:

Koronavirüs tehdidi nedeniyle Çin'den Türkiye'ye getirilen 42 yolcu, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde kontrol altında tutulacak.

Koronavirüs salgını dolayısıyla Çin'den Türk vatandaşların tahliyesini yapacak Türk Silahlı Kuvvetlerine ait dev kargo uçağı, Çin'in Vuhan kentinden yola çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada sağlık kontrolünde hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadığını duyurdu.

ANKARA'DA KONTROL ALTINA ALINACAKLAR

İhlas haber Ajansı (İHA) Çin'den getirilen Türklerin Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde kontrol altına alınacağını duyurdu.

Koronavirüs nedeniyle Çin'den getirilen vatandaşların götürüleceği hastane belli oldu

"BİR AN ÖNCE TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYORUM"

Tahliye edilen Türk yolculardan Neslihan Çimen, "Tahmin ettiğimizden daha zor bir yolculuk oldu. Beş kontrolden geçtik. Duygusal olarak da çok yorgunum. Bir an önce Türkiye'ye gitmek istiyorum. Kent şu an bomboş, insanlar yaşamıyor diyebilirim. Birbirlerine camlardan bağırıyorlar, insanlar bunalmış durumda. Biz şanslı olanlardanız devletimiz sayesinde" dedi.

ÖLÜ VE VAKA SAYISI HIZLA ARTIYOR

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Çin ana karasında tespit edilen vaka sayısında bir günde 2 bin 101 gibi ciddi bir artış görüldüğünü açıkladı. Çin genelinde corona virüsüyle enfekte olan 11 bin 791 hasta bulunurken, ölü sayısı ise 259'a yükseldi. Çinli yetkililer dün bu sayısının 213 olduğunu duyurmuştu.

KORONAVİRÜS NEDİR?

Koronavirüs, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları corona virüslerinin "zoonotik" olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; "zoonotik" ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Koronavirüs semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

SİVASLI İBOCAN:

Allah korusun ithalat yaptığımız çinden hava yolu ile virüs nakli olsa sonuç ne olur. . ? Virüs nereye saklanıp geleceğini kimse tahmin edemez, eşyasında taşısa ne olacak. . Dilerim Vatanımıza girişi olmaz, Allahım sana sığınırız. . .

7
0
yanıtYanıtla
gökmen:

merkez dışındaki daha izole bir hastaneye götürülseler daha mantıklı olmaz mıydı yani, getirip en merkezi hastaneye koymak nedir yahu. Hemde kadın doğum hastanesi. şaşkınım.

5
1
yanıtYanıtla
onur:

o hastane kapandı çünkü kullanılmıyor ankarada şehir hastaneleri kuruldu bılıp bılmeden konuşmayın ayrıca bır tarafınızdan korkmayın birşey olmaz

yanıt0
yanıt0
IHTIYAR:

Aman istanbula gelmesinler. Istanbul turkiyenin kalbi

1
3
yanıtYanıtla
Adnan:

Bu insanlarla Türkiye ye de virus gelmez umarım birde anlamadigim Gürcistan vatandaslarini neden biz alip geliyoruz arkadas alsin kendi ulkesi bi ucak dolusu insan turkiyenin sonunu getirmez insallah

3
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

kadın doğum hastanesı ne alaka anlayamadım

4
0
yanıtYanıtla
Hülya t:

Ankara nin merkezi ne alaka koskoca ülkede başka yer mi kalmamış !!! Böyle saçmalık olamaz bi hastalık olsa bulaşsa Allah korusun. Zekai tahir yerleşim merkezlerinin ortasi. Ankaranin gobegi.

2
1
yanıtYanıtla
bu ne:

türküye dışında yapılsaydı niye getiriyorlar bunarı bizlere bulaşırsa kim haber verecek gerçi bu çinliler şişe içine nefeslerini üfleyip uçaktan atarlar sinirlenince sağlam insanların yüzüne nefeslerini üflüyorlardı pislikler çin malları alınmasın yasaklansın

2
0
yanıtYanıtla
Maho Dayı:

Sayın Mansur Başkan da Ankarada hâlâ hayvanat bahçesi kurmaya çalışıyor olması da ilginc bir durum. Umarım yılanlarıda Çinden getirmez.

1
1
yanıtYanıtla
Mustafa:

Bu virüs insandan insana veya hayvandan insana geçiyor. Nemli ortamlarda kendini koruyan bir bakteri, korunmayın en iyi yolu, yolda, evde, işte kolonyağını yanınızdan eksik etmeyin. Bol bol kullanın.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title