Haberler

Köprü Faciasının 5'inci Yılında Karanfilli Anma

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde, 6 Nisan 2012 tanihinde köprünün çökmesi sonucu Filyos Çayı'na düşerek ölen 15 kişi için facianın 5'inci yıldönümünde çaya karanfil atıldı, dua edildi.

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde, 6 Nisan 2012 tanihinde köprünün çökmesi sonucu Filyos Çayı'na düşerek ölen 15 kişi için facianın 5'inci yıldönümünde çaya karanfil atıldı, dua edildi.

İlçe girişindeki 252 metrelik Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle içinde 11 kişi bulunan minibüs ve köprü üzerinde yürüyen 4 kişi alttaki Filyos Çayı'na düştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in de bulunduğu 11 kişinin cesedi bulundu. Mithat Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'nun cesetleri ise bulunamadı.

6 NİSAN ANITI'NDA TÖREN

Facianın 5'inci yıl dönümünde, yönedin yapılan Çaycuma Köprüsü girişinde yapılan 6 Nisan Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Törene, Kaymakamı Serkan Keçeli, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Müftüsü Mahut Rauf Arcaklıoğlu, faciada hayatını kaybedenlerin aileleri ve ilçe sakinleri katıldı. Faciada ölenler için Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunduktan sonra dua edildi. Bu sırada ölenlerin yakınlarından bazıları gözyaşlarını tutamadı. Ardından protokol üyeleri ve yakınlarını kaybedenler, Filyos Çayı'na ölenlerin anısına karanfil attı.

Kaymakam Serkan Keçeli, faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ederek, "Çaycuma'da meydana gelen elim kazada hayatını kaybedenleri anmak üzere toplandık. İnşaallah bu tür kazalar ve bu tür facialar son olur. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum" dedi. - Çaycumazonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mithat Gülşen Filyos Çayı Zonguldak Çaycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title