Haberler

Köprü Dizisi, RTÜK'e Şikayet Edildi

Özel Bir Televizyon Kanalında Gösterimde Bulunan "Köprü" İsimli Dizi, Erzincan Dernekleri Federasyonu (Erdef) Tarafından Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) Şikayet Edildi.

Özel bir televizyon kanalında gösterimde bulunan "Köprü" isimli dizi, Erzincan Dernekleri Federasyonu (ERDEF) tarafından Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayet edildi.

ERDEF Genel Sekreteri Alaaddin Aktaş, konuyla ilgili, "Ayşe Kulin'in Köprü isimli eserinden esinlenerek, Merhum Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun yaşamını da konu alan TV dizisi, tüm yurtta ilgi ile izlenirken, Erzincanlılar'ın her bölümde hayal kırıklığını ve üzüntüsünü artırmaktadır. Erzincan'ın soğuk bir kent olduğu öne sürülerek dizinin Eskişehir'de çekilmesi bile manidardır. Dizide, kuyrukta bekleme sahnesi çekilirken puşili, şalvarlı insanların Erzincanlı gösterilmesi bizleri derinden üzmüştür. Anadolu kültürünün bozulmadan yaşatıldığı nadir illerden biri olan Erzincanımız'da modern kıyafetli, çağdaş kimlikli insanlar yaşamaktadır" dedi.

Dizide Erzincan dağlarının teröristlerin kol gezdiği mekanlar gibi gösterildiğini iddia eden Alaaddin Aktaş, "Dünya çapında kayak ve kış turizmi merkezi olma yolunda milyonlarca dolarlık bir yatırımın eşiğindeki kentimizin, teröristlere hiçbir direnç göstermeyen ve onların her istediğini yerine getiren, onlara iaşe yardımında bulunan bir şehir portresinde çizilmesi ciddi bir hakarettir. Erzincan çağdaş, modern, demokrat, entelektüel ve geniş ufuklu insanların yaşadığı bir kent olmasına karşın, tarihin karanlıklarından fırlamış feodal bir yapıya sahipmiş gibi gösterilmektedir. Kent halkımız merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu'na minnet ve şükran duygularını ölünceye kadar sürdürecektir. Dizideki vali tiplemesinin Merhum Yazıcıoğlu ile bir benzerliği yoktur. Dizide üstten bakan, ağzı bozuk vali imajı halkımızı derinden üzmektedir. Valiyi karşılayan memurların şiveleri de Güneydoğu'ya aittir. Ayşe Kulin'in üç kuruşluk menfaati için 1.5 milyon Erzincanlı'ya hakaret edilmesini kınıyoruz. Bu nedenlerden dolayı dizinin acilen durdurulmasını için RTÜK'ün gereğini yapacağından endişemiz bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

(İRT-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title