Haberler

Konya'da "Erbakan'ı Anlamak" Programı

Güncelleme:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalman, "Hocamız hiç şahıslarla uğraşmadı" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, "( Necmettin Erbakan ) Hocamız hiç şahıslarla uğraşmadı. Çünkü onun derdi milletti, ümmetti" dedi.

Yalman, Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen, "Erbakan'ı Anlamak" adlı anma programında, Necmettin Erbakan'ın devlet ve siyaset adamı olduğunu söyledi.

Erbakan'ın Türkiye'de siyasetin yönünü değiştirdiğini belirten Yalman, " Keşke hocamızın ilim adamlığı, ekonomiyi iyi biliyor olması ve nezaketli bir insan oluşunun bilindiği kadar iç dünyasındaki fırtınalar da anlaşılabilseydi. Çünkü o, insanlığı kurtarmak gibi bir ulvi davaya inanmış insandı. Hocamız hiç şahıslarla uğraşmadı. Çünkü onun derdi milletti, ümmetti" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya da Erbakan'ın, yaşadığı dönemde çığır açan bir önder olduğunu dile getirdi.

Toplumun maddi manevi kalkınmasını sağlayan Erbakan'ın, yeni kavramlar ürettiğini ve sistemler kurduğunu anlatan Çetinkaya, "Hocamız, çözümsüzlüğün olduğu bir dönemde çözüm üretti. Milli görüş hareketini başlattı. İslam dünyasının uyanışını sağladı ve milletin şuurunu artırmak için de bütün kurduğu siyasi partilerde yılmadan çabasını sürdürdü" ifadesini kullandı.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman ise "Devlet Adamı Yönüyle Erbakan" konulu konuşma yaptı.

Erbakan'ın bilgi birikimi ve tecrübesi olan bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Karaman, iyi bir devlet adamının hidayet ve feraset sahibi olması gerektiğini, bu özelliklerin de Erbakan'da mevcut bulunduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından, Necmettin Erbakan'ın 40 yıldır yanında bulunan ve son anlarına da tanık olan İbrahim Titiz, "Hocamızın Kişisel Özellikleri" konulu konferans verdi.

Titiz, Erbakan'ın bir gününü nasıl değerlendirdiği, siyaset ve din anlayışıyla ilgili katılımcılara bilgi sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Lütfi Yalman Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title