Haberler

Kocaeli: Kocaeli'nde Su Krizi

İzmit Su Kanalizasyon İdaresi Müdürü İlhan Bayram, İzmit'te Su Krizi Olduğunu Açıkladı.

İzmit Su Kanalizasyon İdaresi Müdürü İlhan Bayram, İzmit'te su krizi olduğunu açıkladı.

İSU Genel Müdürlüğü binasında bir basın açıklaması yapan Bayram, Yuvacık Barajı'nda 1 milyon metreküp civarında su olduğunu belirterek, "Kocaeli'nin günlük su ihtiyacı 300 bin metreküp. Baraj bize 100 bin metreküp su veriyor. Gebze için İSKİ'den su alıyoruz. Kentin değişik yerlerinden ve Gökçebey Barajı'ndan su alarak insanlarımızı sıkıntıya sokmamaya çalışıyoruz. Yine de günlük 100 bin metreküp açığımız var. Meteoroloji'den aldığımız raporlara göre 20 Aralık tarihine kadar yağmur yağmayacak. Bunun için ilk etapta Dilovası Beldesi'nden başlayarak Hereke, Körfez, Derince ilçelerinde belli saatlerde su kesintileri yapacağız. Kesintileri saat 21.00 ile sabah saat 06.00 arası uygulayacağız. Ancak su krizi devam ederse, bu kesintileri daha geniş zamana yayıp İzmit merkez dışındaki tüm alanlarda uygulayacağız. Vatandaşlarımızdan suyu idareli kullanmalarını istiyoruz. Ayrıca sanayi kuruluşlarına sağladığımız suyu yüzde 50 azaltacağız. Yuvacık Barajı'nı işleten firma bizden veremediği suyun parasını alıyor. Onlardan hakkımızı kanuni yollardan almaya çalışacağız" dedi.

İlhan Bayram, ayrıca su krizi bitene kadar İSU bünyesinde bir kriz merkezi oluşturduklarını, krizin devam etmesi halinde Sapanca Gölü'nden de su alacaklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title