Haberler

Kobani Eylemi Sanığı 'Antalyaspor Tribün Lideriyim' Dedi

Antalya'da geçen yıl Kobani eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan 14 sanıktan Bülent D., kendisini Antalyaspor'un tribün lideri olarak göstermeye kalkıştı. Bülent D. gösteriye tesadüfen katıldığını ileri sürdü.

Suriye'deki IŞİD saldırılarını ve hükümetin politikalarını protesto için geçen yıl 7 Ekim günü Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında bir grup tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sırasında bir kişi gruptakilere 'kurt' işareti yapınca saldırıya uğradı ve olaylar çıktı. Taş ve sopaların havada uçuştuğu gösteriye polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

YÜZÜ KAPATMAK SUÇ

Çevredeki işyerlerinin de tahrip edildiği olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 14 şüpheli hakkında Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Terör örgütünün talimatı kapsamında hareket ederek korsan gösteri yapmak, bölücü örgüt lehine slogan atmak, tanınmamak için yüzlerini kapatmak, kamu görevlisine direnmek suçlamasıyla cezalandırılmaları istenen sanıklar, avukatlarıyla birlikte katıldıkları davanın ilk duruşmasında suçlamaları kabul etmedi.

'TRİBÜN LİDERİYİM' DEDİ

Sanıklardan Remzi K., gruba kurt işareti yapan kişinin olaylara neden olduğunu iddia etti. Bu kişinin 'Yaşasın IŞİD' diye slogan attığını ileri süren Remzi K., bu nedenle kendisinin bu kişiye yumruk attığını söyledi.

Sanıklardan Bülent D. ise kendisini Antalyaspor'un tribün lideri olarak tanıtmaya kalkıştı ve terör örgütü üyesi olmadığını söyledi. Televizyon seyretmeyen, gazete okumayan biri olduğunu söyleyen Bülent D., sosyal medyayı da takip etmediğini iddia etti. Sosyal medyada hiçbir hesabı olmadığını ileri süren Bülent D., olay günü tesadüfen oradan geçerken Kobani eylemi yapan grupla karşılaştığını, oturduğu mahallede Suriyelilerin bulunduğunu onların durumuna üzüldüğünü söyledi. Bu insanların durumunu gördüğü için Suriye'deki savaşı protesto amacıyla tesadüfen karşılaştığı eylemci grubun arasına katıldığını aktaran Bülent D., "Hatta bir kağıda 'Kobani'de Kürtler değil, insanlık ölüyor' diye bir de döviz yazdım. Bunu da elimde grubun en önünde yer alarak taşıdım" dedi.

Mahkemeye olay günü giydiği sarı pantolon ve tişörtü giyerek gelen Bülent D., "O günkü giysilerimi giyip duruşmaya katıldım. O gün eylemin sonunda grup dağılırken, Kapalı Yol'da arbede yaşandı. Bir kişi bozkurt işareti yapınca olay çıktı. Suçlu aranacaksa, suçlu grubu tahrik eden kişiyle polislerdir. Polis biber gazı sıkmasaydı olaylar büyümeyecekti. Biz olayları yatıştırırken, biber gazı sıkıldı. Herkes gibi ben de gazdan etkilenmemek için yüzümü kapadım" diye konuştu.

Sanık avukatlarından Hadi Cin ise bu eyleme kendisinin de katıldığını söyledi. Buna karşılık sanıklar arasında kendi adının bulunmadığını belirten avukat Cin, savcılığın iddianamesini de eleştirdi. Sanık avukatlarından Hakan Evcin de olayların polis müdahalesiyle çıktığını iddia etti.

Duruşma, duruşmaya gelmeyen sanıkların dinlenmesi için 14 Mayıs'a ertelendi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalyaspor Hadi Cin Suriye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title