Haberler

Kışladaki Yemin Töreninde Askerler Harmandalı Oynadı

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 4 haftalık temel eğitimlerini tamamlayan uzun dönem ve 369'uncu kısa dönem toplam 3 bin 147 asker yemin etti.

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 4 haftalık temel eğitimlerini tamamlayan uzun dönem ve 369'uncu kısa dönem toplam 3 bin 147 asker yemin etti. Yemin töreninde ilk defa askerler harmandalı oynarken, gösteri büyük ilgi çekti.

Manisa'da temel eğitimlerini 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda tamamlayan kısa dönem ve uzun dönem erler, törenle yemin etti. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve asker aileleri törene katıldı. Yemin töreninde asker aileleri, kendilerine ayrılan alanları doldurarak, Türk bayrakları salladı. Çocuklarını görebilmek için yarışan aileler, cep telefonu ve kameralarla yemin törenini görüntüledi. Erler için düzenlenen törende eğitimlerde başarılı olan 10 askere ve askerliğini Manisa'da yapmış baba ve dedelere çocuklarıyla birlikte ödül verildi.

Bir konuşma yapan Albay Dere, askerlerin ant içme törenini büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Milletimize sadakatle hizmet edeceğinize, emirlere ve amirlerine mutlak itaat edeceğinize, vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda edeceğinize yemin ettiniz. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından sarsılmaz birlik ve beraberlik anlayışından ve bağrından çıktığı Türk ulusunun güven ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak bir onurdur" diye konuştu.

KIŞLADA HARMANDALI OYNANDI

Tugay Komutanı Albay Güven Dere'nin konuşmasının ardından yemin töreninde ilk kez askerler harmandalı oynadı. Tamamı yemin eden acemi erlerden oluşan 8 kişilik ekip, izleyenlere keyifli bir gösteri sundu. Müzik eşliğinde harmandalı gösterisi yapan askerlerin geleneksel oyunu, büyük ilgi gördü. Harmandalının ardından marşlar eşliğinde askerler geçiş töreni yaptı. Aileler çocuklarını görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerler ve aileleri birbirlerine kavuştu. Bu anlarda gözyaşlarını tutamayan anne-babalar çocuklarıyla kucaklaştı. Bazı aileler askerlerle özçekim yaparken, bazıları da askerleri havaya attı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Erhan Can Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title