Haberler

Kırklareli'de Darbe Girişimi Davası

Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Lüleburgaz 65.

Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılaması sürüyor.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan üçüncü duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık geniş güvenlik önemleri ile ring aracından indirilerek salona alındı.

Sanık yakınları ise salon dışında oluşturulan polis noktasında üst aramasının ardından içeri alındı.

Duruşmada, eski Tuğgeneral Doğan savunma yapmaya devam etti.

Hakkında haber yaptırarak parlatıldığı iddialarını kabul etmediğini dile getiren Doğan, görev yaptığı dönemde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehitler nedeniyle 1,5 yıl düğün yapılmadığını anlattı. Doğan, ilk gerçekleştirilen düğün törenine Yüksekova ilçesinin kanaat önderi Latifhan Katırcı ve üst amirleri ile birlikte katıldıklarını söyledi.

Düğün töreninde Türk bayrağını öperek geline teslim ettiğini belirten Doğan, bu yapılan davranışın törene katılan haber ajansları tarafından haber yapıldığını kaydetti.

Davada düğüne katılması ve haber yapılması konusunun aleyhine delil olarak kullanılacak nitelikte olmadığını ifade eden Doğan, "Bu haber 2 milyon tıklanma, 200 bin beğeni ve 60 bin yorum almıştı. Bu haberi gören ülkemizin birçok yetkili kademesi beni arayarak tebrik etti. Düğün töreninde yaşananlardan herkes memnuniyet duyarken, terör örgütleri rahatsızlık duymuştur. Bunun davada aleyhe kullanılacak bir yanı yoktur." diye konuştu.

Haberin Cihan Haber Ajansı tarafından yapıldığını sonradan öğrendiğini ileri süren Doğan, şöyle devam etti:

"Bunun benim hatıram olarak kalmasını çok isterdim. Bazı kişilerin teşvik ve yönlendirmesiyle iddia makamının aleyhimde kullanmak istemesiyle ben de büyük bir mahcubiyet ile açıklama gereği duydum. Bu konunun davada lehime bile kullanılacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Davayı sanal alemde uzatmaya çalışan iddia makamına düğün konusunu ayrıntısıyla izah ettim. Bu benim hatıram ve mahremimdir. Bu haberin Cihan Haber Ajansı tarafından yapıldığını sonradan öğrendim. İddia makamı daha ciddi deliller ortaya koyduğunda cevap vermeye hazırım. Alnım açık yüzüm aktır."

Doğan, mahkemenin daha somut ve hukuka uygun deliller ile sonuca ulaşıp adaletin tecellisini sağlayacak kararlar vermesini istedi.

Yüksekova ilçesindeki düğünün 17-25 Aralık'tan önce yaşandığını ifade eden Doğan, FETÖ'nün 17-25 Aralık'tan sonra terör örgütü ilan edildiğini kaydetti.

Sanık Doğan, 17-25 Aralık öncesinde yapılan haberin delil niteliğinde olmayacağını savunarak, "17-25 Aralık tarihini, FETÖ'nün terör örgütü ilan edilmesinde kriter olarak kabul etmemekle beraber, eğer bu kriter olarak alınacaksa o tarihten önce Cihan Haber Ajansı tarafından parlatılan herkesle aynı muameleyi görmem gerekiyor. Onlar baş tacı ediliyorsa ben de edilmeliyim." dedi.

Doğan'ın savunmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cihan Haber Ajansı Kırklareli Lüleburgaz Yüksekova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
title