Haberler

Kimse Yok Mu'dan Duygulandıran Ziyaret

Güncelleme:

Kimse Yok Mu Derneği, Kavak İlçesi'nde yıllardır kapısı çalınmayan Sarı Ailesi'nin evine girerek, yardım eli uzattı.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette, yaşlı çifte yardım malzemeleri verildi

İhtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllüleri, yıllardır kapısı çalınmayan Mustafa Sarı (70) ve Efila Sarı (63) çiftinin kapısını çaldı. Dernek gönüllülerinin tespit ettiği aileye yapılan ziyarette duygulu anlar yaşanırken, aileye bazı yardımlar da teslim edildi.

Samsun'un Kavak İlçesi'nde zor şartlar altında geçimini sürdürmeye çalışan Sarı Ailesi'ne Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri el uzattı. Dernek gönüllülerinin tespit ettiği ailenin bir gece kapısı çalındı. Gözleri görmeyen Efila Sarı ve sakat olduğu için yatakta yaşamını sürdüren Mustafa Sarı'nın ellerini öptü. Gönüllülerin beyanı üzerine aileye hasta bezi, gıda, giyim ve çeşitli yardımlar teslim edildi.

EVLATLIK ÇOCUK ALMIŞLAR

Kimse Yok Mu Derneği Genel Sekreteri Ali Karaca, dernek gönüllülerinin tespitiyle aileye ulaştıklarını belirterek, "Hasta ve gözleri görmeyen iki yaşlı amca ve teyzemizi ziyaret ederek, bizlerden istediklerini dinlemek için geldik. Gelirken de küçük bir kaç yardım getirdik. Ailemizin ihtiyaçlarını da yerinde dinleyerek, hayırseverlerimizin desteğiyle onları gidermeye çalışacağız. Zor şartlar altında yaşamaya çalışan ailenin 1 aylık bir bebeği evlatlık alarak büyütmesi ve askerlik çağına kadar getirmesi örnek alınacak bir davranış. İnşallah bundan sonra ailenin kapısını çalarak, yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız" dedi.

BİZİ YERMEDİNİZ YA HERŞEY BU

Gözleri doğuştan görmeyen Efila Sarı ise, "1 aylık bir bebeği evlatlık aldım. Murat'ım şimdi askerde. Yıllardır ona bakıyorum. Bizde kör topal yaşam mücadelesi veriyoruz. Sağolun buralara kadar gelip, kapımızı çaldınız. Bizi yermediniz ya her şey bu işte, Sizlerden başka birşey istemiyorum. Bizim çalmayan kapımızı çalıp, elimizi öptünüz. Allah sizlerden, o derneğe yardım yapanlardan razı olsun" dedi.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Gönüllülerimiz evden çıkarken, yaşlı çiftin elini öpünce duygulu anlar yaşandı. Gözleri dolan Efila Sarı, gönüllülerimizi dualarıyla uğurladı. Aileye yardım yapmak isteyen hayırseverler, 0 362 238 28 35 numaralı telefonu arayarak, bağışta bulunabilirler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Samsun Kavak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title