Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Çiçek'e "Fırıldak Kubi" Benzetmesi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in hafta sonu yaptığı konuşmasına ilişkin, ''Geçmişte çok parti değiştiren bir milletvekilimize medya 'Fırıldak Kubi' ismini takmıştı. Sanıyorum günümüzde bu isim en çok Sayın Cemil Çiçek'e yakışıyor. Bugüne kadar Parlamentoda bu kadar siyasal parti değiştiren tek kişi herhalde" dedi.

Çiçek'in bir başka özelliği daha olduğunu söyleyen kılıçdaroğlu, "İlginç bir çekirge figürü çiziyor. Gittiği her parti kapatılıyor ama her ne hikmetse Sayın Çiçek, siyasette, Parlamentoda yerini koruyor. Sanıyorum, bu yapı sorgulanmak üzereyken, bunun psikolojik baskısını Sayın Çiçek üzerinde hissetti. Bu psikolojik baskıyı atmak, AKP'lilere 'ben de sizin yanınızdayım' demek için, kendince bir muhalefet stratejisi belirledi. Doğru dürüst bir eleştiri yapmaya kalksa böyle bir şey yok elinde. O zaman ne yapması lazım? Çirkin bir üslubu kullanarak, anamuhalefet partisi liderine saldırmak. Siyasette bu kadar deneyimi olan bir kişinin, bu üslubu kullanmasını son derece yakışıksız buluyorum. Sayın Çiçek'e önerim var: O konuşma metnini aynanın karşısına geçip okusun, bitirdikten sonra da kendi yüzüne baksın. Yüzünün aldığı şekli de vicdanın terazisine vursun. Sanıyorum Çiçek, ne demek istediğini o zaman daha iyi anlayacaktır" şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek de ''AKP, 'nasıl olur da bu anayasal düzeni tahrip ederim, yerine İslam cumhuriyeti kurarım' anlayışında olduğu için sürekli anayasal düzeni tahrip ediyor, o nedenle böylesi bir davaya muhatap oluyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title