Haberler

"Keşke evimiz yansaydı diyecekler" sözleriyle tepki çeken Belediye Başkanı Özeren: Açıklamam yanlış anlaşıldı

Güncelleme:

Yangın nedeniyle kısa süre önce tahliye edilen Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Özeren, "Evi eski olan vatandaşlar, 'keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" açıklamasıyla tepki çekti. Başkan Özeren kendini, "Yaşanan olağanüstü afetten dolayı devletimizin bundan önce olduğu gibi evi yanan mağdur vatandaşların yanında olduğunu belirtmek istedim. Açıklamam yanlış anlaşıldı ve çarpıtıldı" şeklinde savundu.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınları kontrol alınırken bölgedeki vatandaşlar da evlerinden tahliye edilmişti. Soğutma çalışmalarının devam ettiği ilçede, evlerinden ayrılan vatandaşlar üzülürken Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'den skandal bir açıklama gelmişti.

"KEŞKE EVİMİZ YANSAYDI DİYECEKLER"

İlçede yaşanan yangın felaketiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Özeren, "Evleri kullanılmaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli çok cüzi faizlerle, istedikleri şekilde evleri tekrar yapılacak. Evi çok eski olan vatandaşlar, 'Keşke bizim de evimiz yansaydı diyecekler.' Devletin teselli hibesi çok fazla" ifadelerini kullanmasıyla tepki toplamıştı.

"BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR"

Mehmet Özeren, sözlerine gelen tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

"Bugün tamamen iyi niyetimle yapmış olduğum açıklamanın yanlış anlaşılması bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan olağanüstü afetten dolayı devletimizin bundan önce olduğu gibi evi yanan mağdur vatandaşların yanında olduğunu belirtmek istedim. Açıklamam yanlış anlaşıldı ve çarpıtıldı. Devletimiz şüphesiz tüm yaraları sararak mağduriyetleri giderecektir. Yangında zarar gören vatandaşlarımızın garantörü Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde devletimizdir. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Niyetim halistir ve devlet milletinin yanındadır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gündoğmuş Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

kadir bedir :

''TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli çok cüzi faizlerle, istedikleri şekilde evleri tekrar yapılacak.'''' elin suriyelisi afganlısı ıraklısı olsa bedava verilir.. ama borcu harcı olmayan yıllardır emek çabalayarak harcadıkları evleri, hayatları yananlara birde çok cüzi faizlerle ev sahibi olacaklar diyor utanmadan.. neden faizsiz ya da bedava verilmiyor.. orada yaşayanların çoğu zor geçinen ve çoğu emekli insanlar birde faizli, taksitli ev mi alacaklar.. yazıklar olsun anlayışınıza, bakış açınıza.

8
1
yanıtYanıtla
MUSTAFA YILDIRIM :

Bunların yönettiği ülkede yaşadığım için artık utanç duyuyorum :((

5
1
yanıtYanıtla
Hasan Demir:

Köyde eaki bir evim var.yanmasını yok olmasını istemem.siz anı nedir değer vermek nedir bilmez misiniz?Milyonları versen değişmem

3
0
yanıtYanıtla
İlker Güzel:

Baskan sizin icin hersey para veya maldan ibaret olabilir o tas ewde yasayanlar maneviyatlarini saraylara degismezler o ewlerde ne anilari yanip gitti

2
0
yanıtYanıtla
Aslhn erdun :

Çarpıtılacak bir tarafı yok, konuşmayı öğrenin.

2
0
yanıtYanıtla
Uğur Duran:

eğer ki bir makam koltuğunda oturuyorsan; bir kitleyi, bir topluluğu temsil ediyorsun demektir. o sebepten yaptığın herşeye ve söylediğin her söze dikkat edeceksin... bu Başkanın da kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, birinci görevi olan en üst makamı savunmaya çalışırken basiretsiz bir açıklama yaptı... Özür dilemesi gerekiyor ama sadece kendini savunmuş. Yazık... 2024 te aynı makamda olmamasını umut ederim.

2
0
yanıtYanıtla
Victorious :

Biz yanlış anlamadık , sen yanlış konuştun ....!!!!

2
0
yanıtYanıtla
TC Poyraz Kara:

bu başkan ne yapıcakmış evmi vericekmiş TOKİNİN REKLAM YÜZÜ GİBİ KONUŞUYORSUN

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title