Haberler

Kenya'da Müzakerelere Rağmen Çatışmalar Sürüyor

Kenya'nın Batısında Bir Etnik Grup ile Polis Arasındaki Son Çatışmalarda En Az 27 Kişinin Öldüğü Bildirildi.

Kenya'nın batısında bir etnik grup ile polis arasındaki son çatışmalarda en az 27 kişinin öldüğü bildirildi.

Kenya polisi, Nyamira'da 8, Chepilat'da 6, Manga'da 3, Ainamoi'de 10 kişinin dün ve bu sabaha karşı öldürüldüğünü belirtti. Bu ölümlerle son 24 saatte ülkedeki şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 37'ye çıktı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon dün, Kenya'da şiddet eylemlerinin durdurulması çağrısında bulunmuştu. Genel Sekreteri Ki-moon dün, Afrika Birliği'nin arabulucusu eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile Kenya Devlet Başkanı Mwai Kibaki ve siyasi rakibi Raila Odinga'nın temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Ki-moon, "Kenya hükümeti ve halkına mesajım, şiddet eylemlerini durdurmaları ve tüm bu sorunları barışçı bir şekilde diyalog yoluyla çözmeleridir" dedi.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Oumar Konare de, Etiyopya'daki zirvede biraraya gelen Afrikalı liderlere, bölgenin genelini olumsuz etkileyen Kenya'daki krizin görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

27 Aralık'taki tartışmalı devlet başkanlığı seçimlerinin ardından patlak veren şiddet olaylarında ölenlerin sayısı ise bini geçmiş durumda. 250 ila 300 bin kişi de can güvenliği olmadığı için evlerini terk ederek geçici kamplarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

(BBC-İB-İB-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title