Haberler

Kemeri Alamadı Ama Kalpleri Kazandı

Hamburg'da Orta Sıklet Wbc Uluslararası Şampiyonluk Kemeri İçin 21 Maçlık Profesyonel Kariyerinde Hiç Yenilgisi Olmayan İtalyan Domenico Spada Karşısında Müthiş Bir Dövüş Çıkaran Ankaralı Mustafa Karagöl, Puanla Önde Götürdüğü Müsabakanın 9. Raundunda Sakatlanınca Kemeri İtalyan Boksör Kazandı.

Hamburg'da orta sıklet WBC Uluslararası Şampiyonluk kemeri için 21 maçlık profesyonel kariyerinde hiç yenilgisi olmayan İtalyan Domenico Spada karşısında müthiş bir dövüş çıkaran Ankaralı Mustafa Karagöl, puanla önde götürdüğü müsabakanın 9. raundunda sakatlanınca kemeri İtalyan boksör kazandı.

Bayanlarda fırtına gibi esen Derya Torun, Beyaz Rus rakibini 2. rauntta teknik nakavt etti. "Mini Tyson" lakaplı Selçuk Aydın ise Özbek rakibini teknik nakavtla yenerek üçüncü profesyonel maçında üçüncü nakavt galibiyetini aldı. Yavuz Keleş Alman rakibini sayıyla yendi.

HAMBURG'DA Ahmet Öner'in sahibi olduğu Arena Box-Promotion kulübü tarafından düzenlenen boks gecesinde boks meraklıları birbirinden güzel müsabakalar izlediler.

EU Şampiyonu Mahir Oral'ın elini sakatladığı için yerine Ankaralı Mustafa Karagöl, 21 maçlık profesyonel kariyerinde hiç yenilgisini olmayan İtalyan Domenico Spada ile orta sıklet WBC Uluslararası Şampiyonluk kemeri karşılaştı. Henüz yeni profesyonel boks yaşamında ilk kez 12 rauntluk maça çıkan Mustafa Karagöl, müsabakaya müthiş başladı. Hızlı ve sert yumruklarla yenilgi nedir bilmeyen İtalyan rakibini bir hayli zorlayan Karagöl gecenin en zevkli karşılaşmasının kahramanı oldu. 8 raunt puanla önde götürdüğü müsabakada omzundan sakatlanan Karagöl, müsabakaya devam edemeyince yenik sayıldı. Uçurumun eşiğinden dönen İtalyan sevinçten dört köşe olarak kemeri aldı. Alman Bild gazetesi dünkü (Cumartesi) sayısında Karagöl'e övgüler yağdırırken, "Karagöl gecenin en güzel maçında o kadar çok yumruk indirdi ki, rakibi neredeyse pes edecekti" cümlelerini kullandı.

DERYA GELECEĞİN YILDIZI

Bayanlarda Derya Torun, Beyaz Rus rakibi Tatiana Puchova'ya hiç şans tanımadı. Ezici üstünlükle dövüşen Torun, ikinci rauntta iki kez ringe serdiği rakibini teknik nakavtla mağlup etti. Bayanlarda geleceğin yıldızı gözüyle bakılan Torun boks otoritelerinin takdirini kazandı.

"MİNİ TYSON" AYDIN LAKABI DEĞİŞTİ

Trabzonlu Selçuk Aydın, 64 kiloda Özbek rakibi Jonny Ibramov karşısında hiç zorlanmadı. Sert vuruşları nedeniyle "Mini Tyson" lakabıyla tanınan Aydın, Ibramov'u ikinci rauntta nakavtla yenerek üçüncü profesyonel maçında üçüncü nakavt galibiyetini aldı. Arkadaşları ve boks seyircileri artık Aydın'ı "Nakavtçı Selçuk" diye tanımlıyor.

YAVUZ KELEŞ SAYIYLA YENDİ

Hafif ağır sıklette Yavuz Keleş Alman rakibi Frank Roth'u 3-0 sayıyla yendi. Seyircinin yoğun desteğiyle rakibini sağlı, sollu yumruklarla bunaltan Keleş, üçüncü profesyonel maçından da yüzünün akıyla çıktı. Gecenin final maçında ağır sıklette WBC Uluslararası Şampiyonluk kemeri için Küba kökenli Juan Carlos Gomez, doping cezası nedeniyle bir yıllık aradan sonra ilk kez ringe çıktı. Gomez, zayıf Brezilyalı rakibi Daniel Frank'ı zevksiz müsabakanın 3. raundunda nakavt etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title