Haberler

Keçiören'de Cumhuriyet Kulesi İçin Halk Oylaması

Keçiören'de Cumhuriyet Kulesi için halk oylaması Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: "Hem halk yoklaması sandık koyduk, hem de anket çalışması yapıyoruz.

Keçiören'de Cumhuriyet Kulesi için halk oylaması

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak :

"Hem halk yoklaması sandık koyduk, hem de anket çalışması yapıyoruz. Şu anda 51 mahallemizin tamamında örneklem usulüyle aynı zamanda anket gerçekleştiriliyor"

" Biz 8 yıldır yıkmak isteseydik çoktan yıkmıştık. Halkın tercihi bizim tercihimiz olacak. Pazartesi günü rapor çıkacak. Şirket gerçekleştiriyor, hem anket raporlarını hem oylamanın sonucunu pazartesi gününe bize yetiştireceğini söyledi"

ANKARA - Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılıp yıkılmaması konusunda hem halk oylaması hem de anket çalışması yaptıklarını belirterek, "Biz 8 yıldır yıkmak isteseydik çoktan yıkmıştık. Halkın tercihi bizim tercihimiz olacak. Pazartesi günü rapor çıkacak. Şirket gerçekleştiriyor, hem anket raporlarını hem oylamanın sonucunu pazartesi gününe bize yetiştireceğini söyledi" dedi.

Keçiören'de atıl durumda bulunan Cumhuriyet Kulesinin yıkılıp yıkılmamasına karar verilmesi için vatandaşlar sandığa gitti. Halk oylaması için Kalaba Meydanı, Gazino, Esertepe, Sancaktepe ve Aşağı Eğlencede sandıklar kuruldu. Kalaba Meydanında oyunu kullanan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, katılımcı belediyeciliğin güzel bir örneğinin sergilendiğini belirterek, "Bir karar alacağız, bu kararı halkımızla beraber almak ve halkımızın hassasiyetini ciddiye alarak onların ne dediklerini öğrenerek onlarla beraber bir kararı alacağız" diye konuştu.

Vatandaşlara 2008 yılında mahkeme kararıyla durulan kulenin tekrar yapılması tamamlanması veya yıkılmasıyla alakalı bir kararın sorulduğunu kaydeden Ak, "Bir halk yoklaması yapıyoruz. Bu halk yoklamasında fikirlerini sorduğumuz vatandaşların verecekleri kararı da biz Büyükşehir Belediye başkanımızla oturup tekrar masaya yatıracağız ve kulenin akıbetini beraberce belirleyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın bahsettiği gibi vatandaşın hassasiyetlerini ön plana çıkarın diye bize tavsiyede bulunuyor. Vatandaşımızın hassasiyetini ön plana çıkaracak bir uygulamayı gerçekleştiriyoruz" açıklamasında bulundu.

"Hem halk yoklaması sandık koyduk, hem de anket çalışması yapıyoruz"

Ak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Burada biz iki aşamalı bir çalışma yapıyoruz. Hem halk yoklaması sandık koyduk, hem de anket çalışması yapıyoruz. Şu anda 51 mahallemizin tamamında örneklem usulüyle aynı zamanda anket gerçekleştiriliyor. Sandığa ulaşamayan vatandaşların da fikirlerini almak adına bu anket çalışması da beraberce geliyor. Her ikisinin de sonuçlarını değerlendireceğiz. Yapılsınla alakalı bir ağırlık çıkarsa ve ona karar verirsek bir süreç başlayacak. Burada iki tane ayrı süreç var. bir tanesi imar değişikliklerini yapmamız gerekiyor. Mevcut olan kulenin inşaatını durdurma gerekçesi olan imarın düzenlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili hem Büyükşehir Belediye Meclisinde hem de Keçiören Meclisinde kararlar alınması lazım. Bu kararların neticesinde de bu uygulanabilir hale gelecek. Projeyle alakalı da bir uygulama yapılması gerekiyor. Bunlar süreç alacak. Bu süreç içerisinde de tamamlanmış olacağız. Eğer yıkımla alakalı alakalı bir karar alınırsa da bu konuyla da daha önceden zaten karar vardı. Yıkımla ilgili biz iki defa hazırlık yaptık. Hatta birde ihale yaptık. Ama ihaleyi mania hattıyla alakalı sorun çözüldükten sonra iptal etmiştik. Yıkımla alakalı iki yöntem üzerinde duruyoruz. Kırma yöntemiyle yıkmak, patlatma yöntemiyle kırmak bunun her ikisinin de raporlarını üniversitelerden almış durumdayız. Bu iki sürecin de gerçekleşmesi ve hayata geçirilmesiyle ilgili de her iki hazırlığımızı yapmış vaziyetteyiz. Çıkacak olan sonucu bu anlamda yol haritamızı belirlemede en önemli etken olacak. Kulenin yapılış şekli ortaya konuluş şekli bir seyir kulesinden ibaret. Üzerinde bir restoran var döner bir restoran. Atakule'nin aynısı aynı fonksiyonlara haiz. Altında da dükkanlar var. O dükkanlarda yine kulenin alt kısmında yer alıyor. Ama biz bunu yapılırsa biraz daha farklılaştırarak belki kendi öz kaynağımızı kullanmadan dış kaynak kullanarak yatırımcılar bularak bunu daha da çeşitlendirebiliriz."

"Pazartesi günü rapor çıkacak"

"Biz 8 yıldır yıkmak isteseydik çoktan yıkmıştık" diyen AK, "Halkın tercihi bizim tercihimiz olacak. Pazartesi günü rapor çıkacak. Şirket gerçekleştiriyor, hem anket raporlarını hem oylamanın sonucunu pazartesi gününe bize yetiştireceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Ak, kararın ise Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapılacağını kaydetti.

"Yıkılmasın çok para harcandı"

Sandık başına giderek oy kullananlardan Ömer Erdoğan, "Yapılsın, yıkılmasın. Bu Keçiören'in simgesi" dedi.

Refika Tetik ise şunları kaydetti:

"Kararımı verdim. Niçin yıkılsın? Yıkılması gereken binalar var. Onlar yıkılsın. Bu Keçiören'in simgesi. Çok güzel yapılsın. Güzel bir yer olsun. Gençlere kültür merkezleri olsun, öğrencilere yabancı diller etkinlikler faaliyetler yapılsın. Çocuklarımız rahat rahat gitsin. Halkın isteği olsun."

Oyunu kullanan Atilla Uslu, "Yıkılmasın çok para harcandı. Yıkmak için harcanacağına o para üstüne eklensin kule bitirilsin. Alışveriş merkezide olabilir, iş merkezi de olabilir, büro şeklinde de olabilir. İstihdam sağlarsa daha güzel olur. Parti gözetmeksizin herkes oy kullandı. Halkın fikrinin alınması. Yıllardır atıl olarak duran bir yapıydı yıkılmaması daha iyi olur. Keçiörenli olarak yapılmasını istiyorum. Keçiören'in simgesi de olacak belki bu yapı. Güzel olur" şeklinde konuştu.

"Yıkılmasını istiyorum ben"

Keçiörenli bir vatandaş ise kulenin yıkılmasını istediğini belirterek, "Önceden sorsalardı bize biz bunu yapacağız şu kadar masraf olacak diye. Bizde buna gerek yok derdik. Ama ne yazık ki şimdi halk olarak bize soruluyor. Yıkılmasını istiyorum ben. Fabrika yapılsın çoculuğumuz çocuğumuz iş sahibi olsun" dedi.

Oylama, saat 16.00' da sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sancaktepe Mustafa Ak Keçiören Kalaba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title