Haberler

Kazazede Köpek "Kuki" Yürüteçle Hayata Tutundu

Kayseri'de aracın çarpması sonucu omurilik felci olan "Kuki" isimli köpek, sosyal medyada "hayat tamircisi" olarak tanınan Hasan Kızıl tarafından yapılan yürüteç sayesinde hareket etmeyi başardı.

Talas ilçesinde aracın çarpması sonucu omuriliği kırılan ve arka iki ayağını kullanamayan Kuki, Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER) tarafından koruma altına alındı ve dernek üyesi Fırat ve Hikmet Ayyıldız çifti tarafından sahiplenildi.

Köpeğin durumunun derneğin sosyal medya hesabından paylaşılması üzerine, Mardin'de yaşayan ve engelli hayvanlara kendi imkanlarıyla protez yapan, kamuoyunda "hayat tamircisi" olarak tanınan Hasan Kızıl, Kuki'ye yürüteç yaparak Kayseri'ye gönderdi.

Derneğin anlaşmalı olduğu özel bir klinikte veteriner tarafından yürütece yerleştirilen Kuki, yeniden hareket kabiliyeti kazandı.

Kuki'yi yanlarından ayırmayan ve onunla çarşıya çıkan Ayyıldız çifti, AA muhabirine, Kuki'nin yaşama azminden çok etkilendiklerini söyledi.

Kuki'nin, ailenin bir parçası olduğunu belirten Fırat Ayyıldız, "Ben köpek korkusu olan biriydim. Kuki artık bizim ailemizin bir parçası oldu. Açık söyleyeyim, ben evimize aldığımızda bu kadar seveceğimi düşünmüyordum. Onun bakışı, yürüyemediği zaman ona yardım ettiğimizdeki minnet duygusu vefadan çok öte bir şey. Onun bakışlarında gerçekten sevgiyi, şefkati ve merhameti görüyorsunuz. En güzeli de beli tutmuyor ancak hayata sımsıkı tutunuyor. En küçük şeyden mutlu olabiliyor." dedi.

Yürüteç için Hasan Kızıl'a teşekkür eden Hikmet Ayyıldız ise şöyle konuştu:

"Kuki'yi ilk olarak barınakta gördüm. Hayata çok bağlıydı. O günden sonra ilgi ve alaka göstermeye başladım. Daha sonra kendi yuvamı kurduğumda onu da yanıma aldım. Zamanla durumu daha da iyileşti. Kuki, zamanla büyüdü ve irileşti. Çok fonksiyonel olmayan eski yürüteci, işlev görmüyordu. Dernek üyesi arkadaşım Berkant, sosyal medyada 'hayat tamircisi' olarak tanınan Hasan Kızıl'ı arayarak yürüteç istedi. Bizi kırmayarak yürüteç gönderen Hasan Kızıl'a çok teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sosyal Medya Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title