Haberler

Kayseri Şeker Fabrikası Ges Gücünü Artırdı

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin atıl durumdaki pancar alım arazilerine 1,5 megavat gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurduğu, kurulu gücünü yıl sonuna kadar 4,5 megavata çıkarmayı planladığı bildirildi.

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin atıl durumdaki pancar alım arazilerine 1,5 megavat gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurduğu, kurulu gücünü yıl sonuna kadar 4,5 megavata çıkarmayı planladığı bildirildi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaptığı yazılı açıklamada, 500 kilovat gücündeki ilk santrallerini 2014'te Süksün bölgesinde atıl durumdaki pancar alım sahasına kurduklarını anımsattı.

Bu tesise ilave olarak kurulan 1 megavat gücündeki Süksün GES-2 santralinin ise şubat ayında devreye alınarak toplam kurulu gücün 1,5 megavata çıkarıldığını ifade eden Akay, bu tesislerden yıllık yaklaşık 2 milyon 200 bin kilovat/saat elektrik enerjisi üretilerek 290 bin dolar gelir sağlanacağını belirtti.

Akay, Yozgat'ın Ovakent, Yenifakılı ve Devecipınar bölgelerinde birer megavat gücünde GES kurmak için de çalışmalara başlandığını anlatarak, şu bilgileri verdi: "2016 yılı sonunda yenilenebilir enerji sektörüne yaklaşık 4,5 milyon avro daha yatırım yaparak, kurulu gücümüzü 4,5 megavata çıkarmayı planlıyoruz. Toplam kurulu gücün 4,5 megavata çıkmasıyla yıllık 6 milyon 800 bin kilovat/saat elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirmeyi ve 900 bin dolar gelir sağmayı hedefliyoruz. Bu sayede 16 kişiye de istihdam sağlamış olacağız."

Akay, temiz enerji bilinci oluşturmak için geçen yıl ekim ayında açılışını yaptıkları Şarkışla Tarım Market ve bölge müdürlüğü hizmet binasının enerji ihtiyacını karşılamak için de çatıya 7,5 kilovat gücünde güneş enerji santrali kurulduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kayseri Şeker Hüseyin Akay Süksün Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title