Haberler

Kayseri'de Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Sınavına Yoğun İlgi

Kayseri'de Diyanet-sen ve Gönüllü Eğitim Teşekküllüleri Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen '2.ku'ran-ı Kerim Meali' Konulu Bilgi Sınavına Yüzlerce Vatandaş Katıldı.

Kayseri'de Diyanet-Sen ve Gönüllü Eğitim Teşekküllüleri tarafından ortaklaşa düzenlenen ''2.Ku'ran-ı Kerim Meali'' konulu bilgi sınavına yüzlerce vatandaş katıldı.

Özel Safa Koleji Eğitim kurumlarının ev sahipliğinde yapılan sınava Kayseri'den ve şehir dışından çok sayıda vatandaş ter döktü. 100 sorudan oluşan sınav, yaklaşık 2 saat sürdü. Sınav hakkında bir açıklama yapan Kayseri Gönüllü Kültür Teşekküllüleri Sözcüsü Ahmet Taş, "Kur'an-ı Kerim Meal" yarışmasının bu yıl ikincisini düzenlediklerini kaydederek, hedeflerinin Kur'an-ı Kerim'i doğru olarak vatadaşların okumasını sağlamak olduğunu söyledi. Taş, ''Bunun için okuduğumuz yüce kitabın, anlamının da öğrenilmesini teşvik etmek için bir yarışma düzenlemeyi uygun bulduk. Bu yıl Bin'e yakın başvuru oldu. Özellikle Kayseri dışından Antalya, Ankara, Adana, Adıyaman, Bursa, İstanbul, Konya gibi illerimizden yarışmacılar düzenlediğimiz etkinlğe katıldı. Kayseri'den de katılım çok yoğun" dedi.

Sınava katılan bazı vatandaşlar, soruların çalıştıkları yerlerden çıkmadığını ve bazı sorularda çelişki içinde kaldıklarını belirtti. Sınava her yaştan vatandaş katılırken, Zehra Güneş isimli engelli bayanın özveri ile sınavını çözmesi göz doldurdu. Sınava katılan 79 yaşındaki Mustafa Gönen isimli vatandaş ise sınavını gençlerden önce bitirmesi dikkat çekti.

(İA-YS-Y) 20.04.2008 14:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title