Haberler

Kavak'ta Tirit Ziyafeti

Samsun'un Kavak İlçesi'nde, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Yaşar Doğu'nun 46. Ölüm Yıldönümü Nedeniyle Düzenlenen Etkinliğe Katılan Vatandaşlar ve Öğrencilere Tirit Ziyafeti Çekildi.

Samsun'un Kavak İlçesi'nde, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu'nun 46. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar ve öğrencilere tirit ziyafeti çekildi.

Belediye Başkanı Bahri Kesici, ilçenin geleneksel yemeği olan tiridin güreş severlere bol miktarda dağıtılmasını sağlarken, öğrenciler, "Tirit elle yenilir" diyerek her işin bir kültürü olduğunu gösterdi.

Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda, Ordulu ve Samsunlu güreşçilerin heyecan dolu oyunlarını izledikten sonra görevliler tarafından salona getirilen tiritleri alarak yiyen vatandaşlar ve öğrenciler, organizasyonu beğendi.

Kalabalığa rağmen izdihamın yaşanmadığı ve herkesin servisin yapılmasını beklediği tirit ziyafetinde, "Tiridin lezzetli olması için yemeğin hammaddesi olan kazın Kavak'ta yetişmesi gerekir" dedi.

Tiridin; yapılışı hakkında bilgi veren Kavaklı vatandaş Kemal Öksüz Ömer, "Biz aslında buna kaz batırması deriz. Öncelikle kaz kesimden bir hafta öncesinden besiye alınır. Ardından kesilir ve çok ince açılan yufka üçgen şeklinde kesilip kazın yağına batırılır. Bulgur pilavı pişirilip, pilavın üzerine bolca kaz eti serpiştirilir. Servis büyükçe sinide yapılır. Siniye bol miktarda bulgur ve kaz eti dökülür ve davetliler elleriyle yufka ekmeği arasına pilav ve et gelecek şekilde alıp yer. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yemeği olan kaz batırması geleneği yaşadığımız yerlerde birlik ve beraberliğin sağlanması içindir. Kaz batırmasının tadı ayrı tabaklara servis yapıldığı zaman olmaz. Çünkü ayrı tabaklara serviste maksada ulaşılmaz" diye konuştu.

Bu arada, salonda güreşleri seyredenlere ayrı ayrı servis yapılırken, protokol kaz batırmasını elle tepsiden yedi.

(AG-SA)

08.01.2007 18:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title