Haberler

Kas nakli ile yeniden özgürlüğüne kavuştu

Güncelleme:

Geçirdiği motosiklet kazası ile başı hariç tüm vücudunun hareket kabiliyetini kaybetmişti. El ve Mikro Cerrahi Uzmanı Prof Dr Bülent Özçelik'in yaptığı KAS NAKLİ ile hareket özgürlüğüne kavuştu.

2018 yılında geçirdiği motosiklet kazası ile olay yerinde kalbi durduktan sonra hayata döndürülen, kaldırıldığı hastanede 8 ay boyunca yoğun bakımda kalan Mustafa Demirel (45) 3 yıl boyunca geçirdiği toplam 6 ameliyat ve fizik tedaviler sonrası artık sağlığına kavuştu.

Geçirdiği kaza sonrasında uzun süre yoğun bakımda yattığı için kas ve eklem hareket kaybı yaşayan, hasar oluşan sol elini ve el bileğini kullanamayan, kalçasında oluşan damar ve sinir bölgesindeki kireçlenmeler nedeniyle yürüyemeyen Mustafa Demirel'e El ve Mikro Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Bülent Özçelik'in yaptığı ameliyatlarla 'KAS NAKLİ' yapıldı. Çalışan kasların, çalışmayan kasların yerine fonksiyon aldığı bu operasyon ile yeniden hareket kabiliyetini kazanan ve kimsenin yardımı olmadan elini kullanan, rahat yürüyen Mustafa Demirel artık sağlığına kavuştu.

Aylar boyunca sadece başını hareket ettirip, vücudunun hiçbir uzvunu hissetmeyen, eşi tarafından sedye ile fizik tedaviye getirilen Mustafa Demirel, sebatla tedavilere devam ederek aşama aşama iyileşti. Önce tekerlekli sandalye, sonra koltuk değneği derken şimdi kimsenin yardımı olmadan yürüyebilme özgürlüğüne kavuştu. 3 yılın sonunda kendisini ameliyat eden doktoru Prof Dr Bülent Özçelik'e teşekkür ederken;'Yürüyebilmenin, çocuklarıma sarılabilmenin, yeniden işime başlayabilmemin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm bunları, yaşadığım zor günlerden sonra beni hayata döndüren Bülent Hocama borçluyum' diye konuştu.

Kaza geçirdikten sonra yaşadığı travmadan dolayı o dönem yeni doğan bebeğini bile hatırlamayan Mustafa Demirel, şimdi 4 çocuğu ile birlikte yeniden hayata tutunurken, 3 yıldır ara verdiği işine de geri dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Mustafa Demirel Bülent Özçelik Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title