Haberler

Kartepe'de obezite ile mücadele anlatıldı

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezi iş birliğinde düzenlenen seminerde, obezite ile mücadele konusunda katılımcılar bilgilendirildi. Ataevler Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seminerde Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzman Dr. Selim Yüksel ve Obezite Uzman Hemşiresi Gülüzar Sertbel, yaptıkları faaliyetler ve ilçe halkına sunulan ücretsiz hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Soru cevap şeklinde interaktif olarak gerçekleşen seminerde Uzman Dr. Yüksel, "Obezitenin maddi ve manevi hayatımıza verdiği zararlar saymakla bitmez ancak onları saymak yerine obeziteden nasıl kurtulacağımızı, sağlığımızı tehlikeye atmadan nasıl zayıflayacağımızı bilmek daha yararlı olacaktır" dedi.

Yüksel, "Obezitenin ortaya çıkmasında, gelişen teknolojinin getirdiği kötü alışkanlıklarımızdan birisi olan hareketsiz yaşamın çok büyük etkisi bulunuyor. Günlük yaşantımızda azalan hareketimizi egzersiz vasıtasıyla artırmamız, sağlıklı zayıflamamız için gerekli bir faaliyettir. Egzersiz yaparken vücudumuzun sadece bir bölgesini çalıştıran değil bütün vücudumuzu çalıştıracak hareketler seçmeliyiz. Egzersizden önce ısınmak için kısa bir yürüyüş vücudumuzu egzersiz yapmak için hazır hale getirecektir. Egzersizin verimli olması için ara vermeden devam edilmesi, egzersiz süresinin önce az tutulması, gün geçtikçe metabolizmanın verdiği tepkiye göre artırılması uygun olacaktır" dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ay, seminer sonunda verdiği bilgiler için Yüksel ve Sertbel'e Başkan Üzülmez adına teşekkür belgelerini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selim Yüksel Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title