Haberler

Kars'ta Güvercin Festivalinin En İyileri Ödüllendirildi

Serhat Kars Taklacı Güvercin Islahı ve Yetiştiricileri Derneği’nin organize ettiği taklacı güvercin festivali sona erdi.

Serhat Kars Taklacı Güvercin Islahı ve Yetiştiricileri Derneği'nin organize ettiği taklacı güvercin festivali sona erdi.

En iyi güvercinler, 'Performans Yarışması'nda sahiplerine ödül kazandırdı. Serhat Kars Taklacı Güvercin Islahı ve Yetiştiricileri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen eke ve yavru güvercinler takla atma ve uzun süre uçma yarışması sona erdi.

Güvercin Performans Yarışması'na Kars'ın yanı sıra Ağrı, Iğdır'dan yarışmacılar katıldı.

Ocak-Şubat 2016 tarihlerinde başvuruları alınan yarışma 30 Kasım günü sona erdi.

Yarışmacılar hakemler gözetiminde kendileri için 'paha biçilemez' denilen güvercinlerinin sefer saati, takla sayısı, alçalış mesafesi, kanat sesi, yerden kalkma gibi kategoriler için ter döktüler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra düzenlenen ödül töreninde yarışmada birinci olan Iğdır'dan Hüseyin Baytekin bin 500 lira, ikinci Kars'tan Hayati Bekis bin 100 lira, üçüncü Yunus Yılmaz ise 750 lira ödülün sahibi oldu ve birer de kupa kazandı. Yarışmada diğer katılımcıların tümüne plaket verildi.

Serhat Kars Taklacı Güvercin Islahı ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sinan Ermiş, ödül töreninde yaptığı konuşmada İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'de meydana gelen terör saldırılarını kınayarak, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Başkan Ermiş, festivalin ilkini 2015 yılında sadece Kars'ta yaptıklarını, 2016 yılında ise Kars-Ağrı ve Iğdır illerinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde insanları kaynaştırmak olduğunu belirten Serhat Kars Taklacı Güvercin Islahı ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sinan Ermiş, "Güvercin yetiştiricilerimizi onure etmek, hem de alttan gelen güvercin sevdasıyla yetişen bir gençlik, hobi olarak isteyenlere öğretmeye çalışıyoruz. Bu etkinliklerle, kuşçuların buluşması, tanıştırma, birleştirme, kaynaştırma, dostluklarını pekiştirme bilincinin artırılmasını sağlıyoruz. Zaten kuşlarla uğraşan insanlar stres atıp çok daha rahatlayabiliyorlar. Güvercin sevdası sayesinde hastalıktan kurtulmuş arkadaşlarımız var. Herkese tavsiye ediyorum" dedi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serhat Kars Iğdır Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title