Haberler

Kars - Azerbaycan'ın Mingeçevir Belediye Başkanı, Türk Milleti Büyüklüğünü Gösterdi

Azerbaycan'ın Mingeçevir Belediye Başkanı, Türk milleti büyüklüğünü gösterdiKars Belediyesi ile 3 yıl önce 'kardeş şehir' protokolü imzalayan Azerbaycan'ın Mingeçevir Belediye Başkanı Coşkun Abdullayev, başarısız darbe girişimiyle ilgili Türk milletinin büyüklüğünü gösterdiğini söyledi.

Azerbaycan'ın Mingeçevir Belediye Başkanı, Türk milleti büyüklüğünü gösterdi

Kars Belediyesi ile 3 yıl önce 'kardeş şehir' protokolü imzalayan Azerbaycan'ın Mingeçevir Belediye Başkanı Coşkun Abdullayev, başarısız darbe girişimiyle ilgili Türk milletinin büyüklüğünü gösterdiğini söyledi. Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta da vatanın birliği ve beraberliği için gerekirse ömür boyu meydanlarda nöbet tutacaklarını belirtti.

Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı makamında ziyaret eden Mingeçevir Belediye Başkanı Coşkun Abdullayev, 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı yapılan darbe girişimine karşı Türk milletinin bir kez daha büyüklüğünü gösterdiğini ifade etti. Yaşanan olaylardan Azerbaycan olarak duydukları üzüntüyü dile getiren Başkan Abdullayev, Türk milletinin gösterdiği birlik ve beraberliğinin dünyaya örnek olduğunu belirtti. Abdullayev, şunları söyledi:

"Türk milleti bir kez daha gösterdi ki bu halk bir çok şeye kadirdir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir çağrısı ile herkes ayağa kalkarak hainlere fırsat vermedi. Bu süreç sonrasında tabi ki soruşturmalar devam edecek ve hak edenler cezalarını fazlasıyla alacaklardır. Bugün o hainler millet tarafından seçilmiş hakiki cumhurbaşkanına saldırabiliyorlarsa onların kanlarından şüphe edilir. Onların bu ülkenin vatandaşı olmadığı açıkça ortadadır. Nerede görülmüş kanunen millet tarafından seçilmiş cumhurbaşkanını siz kabul etmeyesiniz. Bunlar başka millettendir ama çok şükür ki Türk milleti bunlara karşı tek yürek olmuş ve ayakta kalmıştır."

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise Mingeçevir Belediye Başkanı Çoşkun Abdullayev ve birlikte gelen kardeş heyeti Kars'ta ağırlamaktan çok mutlu olduklarını bildirdi. Karaçanta, "Sizin de söylediğiniz gibi, bunlar kimliği ne olursa olsun yaşadığı ülkeye ihanet içerisinde olan terör örgütü mensupları, o ülkenin insanlarından değildir. O hainler geldikleri gece Türk milletinin gayretli çabaları, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, MHPve CHP Genel Başkanları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu örgütlerini çağrılarıyla Türk milleti sokaklara döküldü ve bu hain teröristlere gereken cevap verildi. Bundan sonraki süreçte de 81 ilimizde, ilçelerimizde hatta köylerimizde dahi vatandaşlarımız demokrasi nöbeti tutuyorlar. Bu nöbet Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bitti dediği güne kadar devam edecek. Gerekirse Türk milleti, bu vatanın birliği, beraberliği ve bekası için bir ömür boyu meydanlarda nöbet tutar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murtaza Karaçanta Kars Belediyesi Azerbaycan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title