Haberler

Karasu'da Asgari Ücretli Cankurtaranlar İşbaşında

Sakarya'nın Karadeniz Kıyısındaki Karasu İlçesi'nde Yaz Aylarında Artan Boğulma Olaylarının Önlenmesi İçin Eğitimden Geçirilen 8 Cankurtaran Asgari Ücretle Göreve Başladı.

Sakarya`nın Karadeniz kıyısındaki Karasu İlçesi`nde yaz aylarında artan boğulma olaylarının önlenmesi için eğitimden geçirilen 8 cankurtaran asgari ücretle göreve başladı.

Karasu Kaymakamlığı`nca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan sağlanan kaynakla 8 cankurtaran işbaşı yaptı. Kaymakam İlker Gündüzöz, yaz aylarında tatil için ilçeye gelenlerin ın Karadeniz`deki dalgaları iyi bilmemeleri nedeniyle boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Sahil kurtarma botunun yetersiz olması ve profesyonel cankurtaran olmadığı için Karasu`da her yıl 20- 25 kişinin öldüğünü hatırlatan Kaymakam Gündüzöz, şöyle konuştu:

``Bu konuda proje hazırladık. Başbakanlığa sunduğumuz proje olumlu karşılandı. İlçede iyi yüzme bilen 8 kişiye 10 gün süreyle yüzme, kurtarma, ve boğulmalarda ilk müdahale, takip ve ilk yardım konularında kurs verdik. Kursu başarıyla tamamlayan 8 cankurtaran 3 kilometrelik sahildeki 6 kulede göreve başladı. Cankurtaranların göreve başladığından bu yana 13 kişiyi boğulmaktan kurtardı.``

Cankurtaranlara sezon boyunca ödenmek üzere 30 bin YTL kaynak ayrıldığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title