Haberler

Kamalak: "Biz Olsaydık Fındık 25 Liraydı"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz iktidarda olsaydık fındık 25 liraydı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz iktidarda olsaydık fındık 25 liraydı. Bugün fındık 9 lira ama 90 liradan çikolata şeklinde geri dönüyor" dedi.

SP Genel Başkan'ı Mustafa Kamalak, partisinin Ordu İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programında konuştu. Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Kamalak, "10 sene önce mi Türkiye'de terör olayları daha yoğundu, şimdi mi daha yoğun? Şimdi daha yoğun.10 yıl önce mi Güneydoğu'da çatışmalar daha yoğundu, şimdi mi daha yoğun? Şimdi daha yoğun. Her gün şehit üstüne şehit geliyor. Hem de kafileler biçimde. Üç, beşi birlikte geliyor. Al bayrağa sarılı olarak kabristana doğru uğurladığımız bu şehit cenazeleri nereden geliyor? Kendi ülkemizden değil mi? Kendi ülkemizden. Peki bizim 11 aylık iktidar dönemimizde bu güzel ilimize bir tek cenaze geldi mi? Gelmedi" diye konuştu.

Kamalak, fındık fiyatlarına da değinerek şu görüşleri savundu: "Şu an fındığınız 9 lira. Biz iktidar olsaydık en az 25 liraydı. Bizim verdiğimiz fiyatla ölçün, şimdi 25'in üzerinde olması lazımdı. Ekmek, tüp üzerinden hesap edin. Siz üretiyorsunuz, fındığın çilesini siz çekiyorsunuz. 9 liradan satılıyor, 90 liradan geri çikolata şeklinde size dönüyor. Yazık, günah değil mi? Devlet üretime karışmazmış, sanayiyle uğraşmazmış, ekonomiye müdahile etmezmiş. Öyle şey mi olur?"

İşsizlik problemi yaşandığını öne süren Kamalak, "Biz iktidara geldiğimizde işsiz insanımız kalmayacaktır. Bütün gençlerimiz istediği alanda çalışma imkanına kavuşacaktır. Milli görüşten yeterince nasiplenmemiş olan tabi ki bizim söylediklerimizi anlayamaz" değerlendirmesinde bulundu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kamalak Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

title