Haberler

Kalkınma Ajansları

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Murat Dolmacı, Bölgesel Kalkınmada Yeni Bir Kurumsal Yapıya Kavuşmak İçin Çalışmalara Başlandığını Bildirdi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Murat Dolmacı, bölgesel kalkınmada yeni bir kurumsal yapıya kavuşmak için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Antalya, Isparta ve Burdur'un bölgesel güç oluşturması amacıyla 1999 yılında kurulan Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı, yeni bir kurumsal yapıya kavuşuyor. BAGEV'in, hükümet gündemindeki Bölgesel Kalkınma Ajansı'na dönüşmesi için resmi girişimlere başlanıyor. BAGEV Yönetim Kurulu bugün yapacağı toplantıda Bölgesel Kalkınma Ajansı'na resmi talepte bulunmak üzere bir karar alacak.

BAGEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hilmi Murat Dolmacı, Bölgesel Kalkınma Ajansı'na dönüşüm için BAGEV bünyesinde "ortak akıl" grubu oluşturulacağını bildirdi. Bölgesel Kalkınma Ajansı'nın bölgesel kalkınmayı en iyi şekilde planlayacağına inandığını belirten Dolmacı, şöyle konuştu: "Türkiye'nin üretim yapısındaki tıkanıklığı giderecek bölgesel ve yerel kalkınmanın tetiklenmesi hem Ispartamız hem de Türkiye için en önemli konular arasında yer almaktadır. Kamuoyunun yakından da takip ettiği Ispartamız için bölgesel ve sektörel teşvikler konusu farklı platformlarda tartışılmaktadır. Umuyoruz ki bu yolda olumlu adımlar atılacaktır. Ancak bölgemizin ekonomisini ilgilendiren başka bir güncel gelişme de Kalkınma Ajanslarıdır." Kalkınmanın merkezden idare edilmesinin küresel ve rekabetçi ekonomide giderek zorlaştığını anlatan Dolmacı, sözlerine şöyle devam etti: "Bildiğiniz üzere, yerel ve bölgesel kalkınmayı aşağıdan yukarıya planlamak ve yerinde sorunları analiz etmek için bölgesel oda, borsa, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve üniversitelerin katılımıyla oluşturulan Batı Akdeniz Ekonomisi Geliştirme Vakfı, 1999 yılından itibaren harekete geçmiştir. Isparta Ticaret Borsası olarak BAGEV'in yönetim kurulunda yer almaktayız ve bölgesel kalkınmanın halkımız için öneminin farkındayız. BAGEV'in rolü ve işlevi 2006 yılında kabul edilen 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'la tasdik edilmiştir. Bu kanun bir bakıma BAGEV'in kuruluş amacının Türkiye çapında yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir." (FK-AT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title