Haberler

Kahramanmaraş'ta Mikro Kredi Bürosu Açıldı

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Toplumda Avuç Açma Kültürünün Önüne Geçilmesi Gerektiğini Söyledi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, toplumda avuç açma kültürünün önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında, Mikro Kredi Bürosu düzenlenen törenle açıldı. Özel İdare İş Merkezi zemin katında faaliyete geçen büronun açılışına katılan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Mikro Kredi Projesi ile çok önemli bir adımın atıldığına dikkat çekerek, "2003 yılında başlatılan çalışmalarda bugün itibarıyla 6 bin 200 dar gelirli kadınımıza

yaklaşık 8 milyon YTL kredi verildi. Bu krediler teminat, kefalet ve icra-mahkeme prosedürü olmadan verilmiş olmasına rağmen, geri dönüş oranı yüzde 100'dür" dedi.

Mikro kredinin esasında dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan küçük bir sermaye olduğunu kaydeden Akgül, şunları söyledi:

"Esas olarak hibe şeklindeki yardımların mümkün olduğu kadar sınırlı seviyelerde tutulmaları gerektiğine inanıyorum. Yani toplumda avuç açma kültürünün önüne geçmemiz gerekiyor. O bakımda mikro kredi çok önemli bir fonksiyon ifade ediyor."

Ardından konuşan Vali Mehmet Niyazi Tanılır ise, mikro kredinin özelikle hanımlara yönelik bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, "Bu projeye yoksullukla mücadele çok büyük bir adımdır. Bir yandan da hanımlarımızı sosyal hayata kazandırmada çok önemli katkı sağlamaktadır. Giderek hanımlarımızın bu krediye ilgileri artmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından Mikro Kredi Bürosu, Vali Tanılır, Belediye Başkanı Poyraz, Başkan Akgül ve kredi alan kadınlar tarafından açıldı.

Açılışta daha sonra ilk grupta yer alan 19 kadına kredi belgeleri takdim edildi.

(ACB-MT-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title