Haberler

Kahramanmaraş Özel-Andırın'da Meraya, 7 Ton Gübre Atıldı

Özel-Andırın'da meraya, 7 ton gübre atıldıKAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde geçen yıl mera olarak tahsis edilen ve 2 bin hayvanın yararlanacağı 650 dönümlük araziye köylüler tarafından traktörlerle 7 ton gübre atıldı.

Özel- Andırın'da meraya, 7 ton gübre atıldı

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde geçen yıl mera olarak tahsis edilen ve 2 bin hayvanın yararlanacağı 650 dönümlük araziye köylüler tarafından traktörlerle 7 ton gübre atıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2016'da, 650 dönümlük araziyi hayvancılığı destekleme projesi kapsamında Akgümüş Mahallesi adına mera olarak tahsis etti. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların otlanacağı alana köylüler tarafından 7 ton gübre atıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Adsay, müdürlük olarak gübreyi kendilerinin tahsis ettiğini belirterek, 'Burayı tel örgü içerisine aldık ve hayvanların güneşten korunmaları için de güneşlik yaptık, mahallemizde hayvancılık oldukça yaygın. 2 bine yakın küçükbaş, bine yakın da büyükbaş olmak üzere yaklaşık 3 bin hayvan bu meradan yararlanacak. Meralarımız, hayvanlarımız için büyük önem arz etmektedir dedi. Akgümüş Mahalle Muhtarı Şükrü Kaya ise, araziyi mera olarak mahalleye tahsis etmelerinden dolayı Bakanlığa teşekkür ederek, Mera, bizim için çok önemli. Hayvanlarımız açısından çok güzel oldu. Bizler de mahalleli olarak el birliği yapıp, imece usulü gübrelerimizi atıyoruz. Mahallelimiz traktörlerini seferber ettiler, yetkililerde gerekli her türlü desteği bize sağlıyor, çok memnunuz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Andırın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title