Haberler

Kahramanmaraş: 'Ekinözü İçmeleri' Şifalı Su Olarak Tescillendi

Kahramanmaraş Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, Ekinözü İlçesi'nde Bulunan İçmelerin Şifalı Su Olarak Sağlık Bakanlığı Tarafından Tescillendiğini Söyledi.

Kahramanmaraş Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, Ekinözü İlçesi'nde bulunan içmelerin şifalı su olarak Sağlık Bakanlığı tarafından tescillendiğini söyledi.

Güvenç, yaptığı açıklamada, Ekinözü İlçesi'nde bulunan içmelerin şifalı su olarak tescillenmesi için Sağlık Bakanlığı'na teklifte bulunduklarını ve yapılan araştırmalar sonunda şifalı su olarak tescillendiğini kaydetti. Bölgenin şifalı sularının sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Güvenç, özellikle Ekinözü'nde bulunan içmelerin etkin olarak kullanılması halinde daha iyi sonuçlar alınabileceğini aktardı. Güvenç, "Sağlık Bakanlığı Tıbbi Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Ekinözü içmelerindeki suyun, birçok hastalığın tedavisinde yardımcı tedavi unsuru olarak kullanılabileceği, şifalı suların ısıtılarak banyo uygulamaları şeklinde kullanılması durumunda ise onlarca hastalığa şifa kaynağı olacağı bu rapor ile kesinlik kazandı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title